Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 7 (F01): Jemné retuše se představí zřejmě v Šanghaji

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Dráha aktuální sedmičkové řady se blíží do poloviny, a tak je ten pravý čas oživit design a posílit motory.

Je to už víc než půlrok, co se začaly objevovat snímky modernizované řady 7, ale zdá se, že testy prototypů stále pokračují s nezměněnou intenzitou.

Model, který se poprvé ukázal v létě 2008, byl v minulých měsících testován a zachycen s několika velmi decentními designovými vylepšeními na několika místech planety, v různých povětrnostních podmínkách.

Maskování na předním nárazníku napovídá, že jeho tvary se změní, světlomety s charakteristickými kroužky dostanou další pás diod v horní části a přepracován bude také zadní nárazník. Směrovky se přesunou na vnější zpětná zrcátka.

Šestiválcové motorizace, které dosud musí vystačit se šestistupňovými automaty, budou nově dodávány s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Pravděpodobné je navýšení výkonů u většiny motorů, což však době přeplňovaných motorů není tak složité jako dříve.

Premiéra inovované sedmičkové řady se odehraje na jarním autosalonu v Šanghaji, prodej začne krátce na to.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - Johny.Rico
18. 3. 2012 09:23
Re: Další dvě novinky BMW!
Ad X6 - neviditelný FL pro 90% všech jejich uživatelů...
Ad 550d - stovka za 4,7. Mě by zajímalo, kdo tohle číslo bere jako alfu omegu při výběru vozu. Já jsem teda byl vždy interesován do pružného zrychlení, které je na cestě nejpotřebnější z mého hlediska. Bavím se lidmi, kteří porovnávají u aut desetinky v rozdílném odpalu a tento rozdíl berou jako svaté písmo :-) (příklad 5,2 x 5,3 - i takové debaty tu byly s tím, že těch 5,2 je xnásobně rychlejší a "lepčejší" než 5,3) Proto mě to vždy zaujme. Tohle myslím ovšem webpajo obecně, není to narážka na tvůj post. Je jasné, že diesel R6 přímý odpal za 4,7 je neskutečná záležitost a i ty to tak myslíš, já jsem to jen sebral z jiné stránky a obecně, protože v tomto případě s tebou souhlasím.

Ad 7: BMW mělo vždy jeden char. znak; kroužky a blinky v "nevzrcátách." Teď už se i tato značka tak unifikuje s ostatníma, až si začínám myslet, že ač BMW Lover, Mercedes dělá přece stejně kvalitní vozy, tak proč volit BMW, když už to je "stejně vše stejné" :-) Přeháním, samozřejmě. Nestavím výběr vozu na blinkrech v zrcátkách atd, ale snad každý chápe, co tím myslím... Mě to mrzí, protože už i teď padla taková jedna z posledních výsep těchto strojů. A to vše začalo tou designově zkaženou 1er, násl. 3er (která se ale povedla až na ty obstaróžní žárovky ve světlometech), a teď doprovázeno 7er. Co k tomu říct...
Na druhou stranu - blinkr v zrcadlech vypadá lépe než v blatníku. No, dám tomu čas (jsem nyní nespokojen :-) )
26. 1. 2012 07:41
Další dvě novinky BMW!
Tady je FL X6, který se měnil jen v detailech: [odkaz]

A avizovaná novinka BMW M550d, "stovka" za 4,7s...famozní ;-)
[odkaz]