Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW a zákaz dieselů: Dieselového bavoráka můžete i vrátit!

Tomáš Dusil
Diskuze (26)
Současné šílenství týkající se vjezdu aut se vznětovými motory do velkých měst v Německu se značka BMW snaží zmírnit. A to tak, že svým zákazníkům nabízí zdarma vrácení dieselového bavoráku.

V Německu hrozí, že auta se vznětovými motory nebudou smět jezdit do velkých měst. Pokud se tak opravdu stane, patrně se bude jednat o centra měst, ovšem jak široké, je otázkou. Německá automobilka BMW se na případnou situaci, pokud by skutečně vstoupilo výše uvažované nařízení v platnost, připravuje. Nechala se slyšet, že zákazníkům, kteří si koupili dieselové BMW, nabídne možnost jej vrátit. A to dokonce i v případě, že si zakoupili starší vůz. Oboje má však jistou podmínku, a tou je fakt, že majitel dieselového BMW musí bydlet v okruhu ve vzdálenosti do 100 km od města, v němž by uvedený zákaz platil.

Zákaz vjezdu dieselů do německých měst vypadá na první pohled dost šíleně. Samotné BMW věří, že nakonec zvítězí zdravý rozum a že nedojde k jeho realizaci. Pokud by se tak přesto stalo, BMW je v Německu připraveno výše popsanou „kampaň“ spustit.

„Naše auta se vznětovými motory jsou připravena na budoucnost,“ nechal se slyšet Peter van Binsbergen, šéf prodeje a marketingu značky BMW na německém trhu. „Dieselové motory platí za jeden z nejúčinnějších masově rozšířených pohonů současnosti a díky pokročilému emisnímu systému mohou vykazovat nízké hodnoty škodlivin ve výfukových plynech.“

BMW by ovšem vyšlo vstříc také majitelům starších vozů BMW se vznětovými motory, které splňují normu Euro 4 a nižší. A sice finančním bonusem ve výši až 51.000 korun v případě, že se rozhodnou zakoupit plug-in hybrid, BMW i3 nebo nové auto se spalovacím motorem splňujícím normu Euro 6 a současně vykazující maximálně 130 g oxidu uhličitého na jeden ujetý kilometr.

Tomáš Dusil
Diskuze (26)
Avatar - praděda7
16. 3. 2018 08:35
Re: Čítankový příklad
Slova ekoterorista a ekoterorismus jsou všeobecně akceptované novotvary, které vznikly díky lidové tvořivosti relativně nedávno.
15. 3. 2018 23:23
Re: Čítankový příklad
Pojem ekoterorista/ekoterorismus je logický nesmysl, pokud znáte význam slova ekologie/ekolog a terorismus/terorista.
Avatar - praděda7
15. 3. 2018 19:23
Re: Kdo chtel jezdit za málo
A proč se tedy stále prodávají legálně cigarety? Já ti hned odpovím. Protože stát na kuřácích vydělává těžký peníze. To samé platí pro auta. Odstěhuj se na venkov, když ti městský vzduch vadí a máš vymalováno. ;-)
15. 3. 2018 18:52
Re: Tak si říkám...
To mate tak:

A) Diesely se nezakazou.
To je OK, automobilky muzou prodavat jako vzdycky, ale lidi stejne chteji vic benzinu nez dieselu. Automobilkam bude nejakou dobu trvat se prizpusobit a tim padem nebude dostatek benzinovych aut. To se projevi na vyssi cene prodavanych benzinovych aut.

Automobilky vyhravaji (kazdy vyrobeny a prodany kus se proda s vyssi marzi).

B) Diesely se nekde zakazou
To je taky OK, lidi budou chtit jeste vic benzinovych aut a plati to co predtim - s tim rozdilem, ze poptavka po benzinovych autech bude jeste vyssi nez v pripade A a tudiz i jejich cena bude vyssi.

Automobilky vyhravaji (kazdy vyrobeny a prodany kus se proda s JESTE VYSSI marzi nez v pripade A).
Avatar - Blue Sun
15. 3. 2018 18:28
Re: .
Jasně... politici mohou za vše.