Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Gran Lusso Coupé: První ukázka velkého kupé pro Villa d'Este

David Bureš
Diskuze (1)
Mnichovská automobilka BMW na břehu italského jezera Como pravidelně představuje koncepty. Letos zde bude prezentovat velké kupé nazvané Gran Lusso.

BMW na letošním ročníku přehlídky unikátních automobilů Concorso d‘Eleganza Villa d’Este na břehu italského jezera Como představí koncept Gran Lusso Coupé. Velké kupé automobilka navrhla ve spolupráci s designérským studiem Pininfarina.

Zveřejněná skica a dvě fotografie vozu naznačují, co od Gran Lusso Coupé můžeme očekávat. Jednotlivé detaily se budou podobat řadě 6, automobil by však měl být větší, má být totiž odvozen od řady 7. V takovém případě by se jednalo o vizi nástupce někdejšího kupé řady 8, které se přestalo prodávat v roce 1999.

Auto má mít podle slov zástupců BMW dlouhý rozvor, dlouhou kapotu a hladce se svažující linii střechy. Vnitřek kombinuje luxus a sportovnost.

Pod kapotou konceptu se skrývá vidlicový dvanáctiválec, který je v portfoliu značky jediný – model 760i pohání šestilitrová V12 twin turbo o výkonu 400 kW. Je více než pravděpodobné, že Gran Lusso Coupé použije právě tuto jednotku.

Produkty BMW vystavené na minulých ročnících Concorso d'Eleganza Villa d'Este se do výroby nedostaly. Konceptem tak patrně zůstane i Gran Lusso Coupé. Na druhou stranu by se konkurent chystaného Mercedes-Benzu S Coupé (nástupce dnešní třídy CL) do portfolia BMW jistě hodil.

BMW je patronem přehlídky Concorso d'Eleganza Villa d'Este, i proto zde pravidelně představuje své vozy. Loni tady debutovalo BMW Zagato Coupé, před dvěma lety BMW 328 Hommage, v roce 2008 zase BMW M1 Hommage.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - lejbl
16. 5. 2013 10:56
finally
konecne :-! ,,,ze im to trvalo . 12 valec znie super :>