Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucí Mercedesy budou využívat navigační systémy Garmin

Michal Fokt
Diskuze (6)
Mercedes-Benz oznámil, že do čtyř let budou všechny infotainmentové systémy jeho vozů využívat navigační systémy Garmin.

Automobilky začínají ve stále větší míře využívat komplexních technických řešení od externích dodavatelů, které pak zakomponovávají do vlastních palubních systémů. Hlasové ovládání Apple, mobilní synchronizační aplikace Aha od Harmanu a podobné aplikace šetří automobilkám náklady na vývoj a umožní motoristům maximálně si vůz přizpůsobit vlastním požadavkům.

Zostřuje se ale i boj mezi dodavateli navigačních systémů, kdy se firmy, zabývající se zejména výrobou a prodejem externích navigací prosazují jako dodavatelé pevně vestavěných systémů. V této oblasti se prosazuje zejména TomTom a Garmin. Právě posledně jmenované firmě se podařilo nedávno proniknout do prvovýroby Chrysleru a nyní dokázala o svých kvalitách přesvědčit i značku Mercedes-Benz.

V průběhu následujících čtyř let přejdou všechny Mercedesy právě na satelitní navigace Garmin, které budou zakomponovány do systému Comand a bude je tedy možné ovládat prostřednictvím otočného ovladače na středovém tunelu, případně hlasem. Všechna data se budou zobrazovat na displeji středového panelu a ty nejdůležitější, jako je další směr jízdy a názvy ulic také na středovém displeji v kapličce.

Navigace Garmin bude také spolupracovat s Advanced Driver Assistance systémem, do něhož patří i tempomat Distronic Plus s nadstavbou Steering Assist, která za určitých podmínek umožní autonomní jízdu bez zásahu řidiče. Tento systém s využitím navigace Garmin bude poprvé použitý u nadcházející generace vozu Mercedes-Benz S-Class W222.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - žíznivá čára
14. 4. 2013 20:45
Re: The best for the best!
Taky jsem najezdil tisíce km s Tomtomem,pak jsem si koupil Garmin Nuvi 3790 a podíval jsem se na místa která jsem nikdy vidět nechtěl.Vydržel jsem to s ním rok a každou cestu toho litoval. Jsem zase u Tomtom 1015 a jezdím jenom tam kam chci.Takže garmin nikdy v životě.
12. 4. 2013 13:47
Re: Becker map pilot
Elektroniku pro auta. Mimo jiné Comand APS, MMI a iDrive. Už dlouho patří Harmanu.
12. 4. 2013 11:09
Re: The best for the best!
Povídat si nic nemusíme, ale já mám úplně opačné zkušenosti např. nedávno z Vídně. Asi v případě těchto dvou dodavatelů ani v jednom případě by to nebylo šlápnutí úplně vedle, takže je to spíš otázka boje o uchycení se v prestižní značce.
Avatar - Johny.Rico
12. 4. 2013 09:27
Re: Becker map pilot
Becker dělá co?
Avatar - Johny.Rico
12. 4. 2013 09:27
The best for the best!
Co si budem povídat, Garmin je prostě špička. Odjezdil jsem tisíce km s TomTom (taky výborná), ale Garmin je špička. Jeho Nuvi jakékoli serie jsou prostě top výrobky. Dobrý tah :-)