Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson CK 55 RS – divočejší M-B CLS

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)
Carlsson upravuje vozy Mercedes-Benz již mnoho let a jeho pozice v této společnosti je velmi stabilní. Jeho posledním výtvorem je pěkně našlápnutá úprava kupé CLS.

Carlsson upravuje vozy Mercedes-Benz již mnoho let a jeho pozice v této společnosti je velmi stabilní. Jeho posledním výtvorem je pěkně našlápnutá úprava kupé CLS.

Carlsson CK 55 RS vychází z verze CLS 55 AMG, poháněné vidlicovým osmiválcem 5,5 litru přeplňovaným mechanickým kompresorem. U Carlssonu motor naladili na 412 kW (560 k), což je přírůstek 60 koníků a točivý moment má nyní o 80 Nm více což je celkem 780 Nm mezi 2600 až 4500 ot/min. Tato síla stačí na dosažení maximální rychlosti elektronicky omezené na 320 km/h a akceleraci z 0-100 km/h za vynikajících 4,4 sekundy. Pro dosažení patřičného zvuku, korespondujícího s výkonem motoru, je použit nový koncový díl výfuku s menším odporem, které končí čtveřicí dvoupláštových oválných koncovek.

O vylepšení jízdních vlastností se stará přídavná elektronická jednotka C-Tronic, vyvinutá Carlssonem, která snižuje světlou výšku podvozku a zlepšuje jeho chování v extrémních situacích, do kterých se může díky silnějšímu motoru dostat. K vylepšení jízdních vlastností napomáhají také zcela nová hliníková kovaná kola Carlsson 1/16 Ultra Light, která jsou díky technologii výroby o 50 procent lehčí než stejně velká litá. Rozměry mají 8,5J x 19“ vpředu a 10J x 19 vzadu. Osazeny jsou pneumatikami 245/35 R 19 a 285/30 R 19. Chování vozu ve vysokých rychlostech umravňuje také sada aerodynamických doplňků. Přední přídavný spoiler má tři velké otvory, které přivádí větší množství chladícího vzduchu k více namáhanému motoru a brzdám. Na zádi je spoiler, který výrazně omezuje vztlak a malý spoiler pod nárazníkem integruje koncovky výfuku.

V interiéru je možno si zvolit jakékoliv čalounění z kvalitní kůže, doplněné obložením z uhlíkového kompozitu. Nechybí sportovní volant a vyhoví se prakticky jakémukoli přání zákazníka. Jedinou chybičkou nového CK 55 RS je, že přijde na trh až na jaře roku 2005.

Miroslav Kudělka
Diskuze (10)