Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson CK20 – atraktivní SLK

Miroslav Kudělka
Diskuze (1)
Firma Carlsson patří dlouhou řadu let ke špičce úpravců vozů Mercedes-Benz. Její poslední novinkou je model CK20 postavený na základě modelu SLK 200.

Firma Carlsson patří dlouhou řadu let ke špičce úpravců vozů Mercedes-Benz. Její poslední novinkou je model CK20 postavený na základě modelu SLK 200.

Nový model M-B SLK 200 je podle specialistů od Carlssonu na ladění ideální, protože díky konstrukci podvozku a hřebenovému řízení již v sérii nabízí vynikající jízdní vlastnosti kombinující motokáru s komfortem na dlouhých tratích.

Motor SLK 200 dostal díky kitu CK20 o 0,1 baru vyšší plnící tlak svého kompresoru, který zajistil čtyřválci 1,8 l výkon 144 kW (195 k) a točivý moment 270 Nm při 3500 ot/min. Výsledkem je mnohem živější odezva motoru v nižších otáčkách a nejvyšší rychlost dosahující 237 km/h při zrychlení z 0-100 km/h za 6,7 sekundy. Aby se výkonnější motor dal bezpečně krotit, dostal podvozek nové pružící jednotky, které celý vůz snižují o 30 mm. Neutrální chování v zatáčkách ještě podporují sportovní zkrutné stabilizátory.

Velká péče byla věnována aerodynamickým úpravám. Na přídi je nový spoiler integrující xenonové mlhovky do velkých vstupních otvorů pro chladící vzduch k brzdám. Na jeho bocích jsou ještě malé výdechy optimalizující proudění v těchto partiích. Před zadními koly je možno instalovat otvory pro vstup chladícího vzduchu k zadní nápravě. Na zádi je pak malý spoiler na hraně zavazadlového prostoru a difuzor pod nárazníkem, které redukují vztlak na zadní nápravě. Po stranách difuzoru jsou umístěny čtyři koncovky výfuku vyrobené z nerezivějící oceli jako celý koncový díl výfuku, ale navíc jsou ještě tvrdě chromovány a je do nich vyryto logo Carlsson. Nejen že lépe vypadají, ale také díky menšímu odporu koncového dílu pomáhají motoru lépe odvádět spaliny a vydávat při tom dostatečně sportovní zvuk. Atraktivní vzhled doplňují velké kola 1/16 Briliant Edition z nabídky Carlssonu, která mají rozměry 8,5 x 18“ vpředu a 10 x 18“ vzadu a osazeny jsou pneumatikami Dunlop 225/40 R 18 resp. 255/35 R 18.

V interiéru dominuje dvoubarevné kožené čalounění, kde většina interiéru je černá a středy sedadel a výplní dveří jsou v barvě koňaku. Za sedadly si našly místo ochranné oblouky z leštěné nerezi a použit byl tříramenný sportovní volant s propracovanou ergonomií úchopu.

Miroslav Kudělka
Diskuze (1)