Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čím jezdí čeští manažeři? Škodou Superb nebo Audi A8

David Bureš
Diskuze (54)
Ze 47 oslovených českých manažerů se našel i takový, co jezdí Alfou Romeo 159 Sportwagon.

Magazín Flotila zjišťoval mezi českými manažery, jakými služebními vozidly jezdí. Z ankety vyplynulo, že nejčastěji usedají do vozů z koncernu VW Group. Ze značek jasně dominuje německé Audi.

Časopis Flotila oslovil sto firem ze žebříčku Czech TOP 100, na dotaz však reagovalo pouze 47 manažerů. I tak ale anketa vypovídá o tom, jaké automobily si čeští manažeři nejvíce oblíbili.

Takřka polovina generálních ředitelů či předsedů představenstva, kteří odpověděli, jezdí ve voze značky Audi. Nejvíce je zastoupen největší ingolstadtský sedan A8. Ten si jako svůj služební automobil vybralo hned 12 manažerů.

Stříbrnou příčku obsadila Škoda Superb. Tu si vybralo 11 generálních ředitelů.

Výsledky nejsou nijak překvapivé. Audi A8 bylo na českém trhu loni nejprodávanějším luxusním automobilem. Škoda Superb zase dominuje mezi vozy střední třídy.

„Pokud bychom se podívali na zastoupené automobilky, tak nejenže veškerou konkurenci drtí vozy koncernu Volkswagen, ale velkou měrou vítězí právě německá automobilka Audi,“ tvrdí Michal Žďárský, šéfredaktor magazínu Flotila, který je určen pro řídící pracovníky firemních flotil

V automobilu značky Audi jezdí 21 respondentů. Vedle A8 jsou zastoupeny i modely A6, A6 Allroad, Q7, A7 a A4. Modelem A6 jezdí pět oslovených ředitelů.

Po bronzovém Audi A6 v žebříčku následuje Volkswagen Passat a Mercedes-Benz třídy S.

Čeští manažeři ale zvolili i Škodu Octavia, Ford S-Max či Alfu Romeo 159 Sportwagon. Do ladného italského kombi usedá ředitel Iveco Czech Republic.

Šéf společnosti Automotive Lightning používá Jeep Grand Cherokee, nejvyšší představitel firmy Vítkovice Doprava zase Mercedes-Benz E200 NGT spalující zemní plyn. Generální ředitel Telefónicy O2 pak využívá služeb Porsche Panamera 4S.

David Bureš
Diskuze (54)
Avatar - kari.laz
5. 5. 2012 11:52
Re: Superb?
Ve Vodafone není žádné lepší auto než passat. Je tam ještě psaata CC. VP mají maximálně passaty a ředitelé jednotlivých sekcí mají Golf nebo Focus. Je tam ještě par aut poukazujících na ekologické smýšlení Prius, Auris HSD a dokonce Smart electric. Jinak lidé spravující v terénu techniku pak měli Fordy Rangery. Ne každá velká firma se musí "prsit, že na to má"
Avatar - escorpion
5. 5. 2012 11:42
Re: Superb?
Je chybou lekára, že má mercedesa ? Všetci v drahších autách musia zákonite kradnúť ? To je zakorenené v hlavách na ČR a SR. Treba tento tupý predsudok a závisť konečne prekonať. Človek chodí x rokov do práce, maká, zarobí, šetrí a nakoniec si nedovolí kúpiť lepšie auto, pretože by mu ho závideli. Radšej kúpi kiu, hoci by mal na toho spomínaného medveďa. To v akej dobe žijeme ? O čom je potom život ? Nedopriať si, lebo ...
Je 21.storočie a 23 rokov od pádu komunizmu, tak sa zobuďme konečne. Fakt sme oproti západu nie 100, ale 200 rokov za opicami a nikdy ich pri takomto zmýšľaní nedohoníme. Fujtajbl :no:
5. 5. 2012 10:03
Re: Superb?
znám 2 zubaře s mercedesem. oba jsou především velmi dobří...... obchodníci:( raději preferuji tu svoji, která to dělá pořádně a má tak hodinový výdělek nižší než ti dva. ovšem dostat se k ní dá jen po známosti. ti 2 s mercedesem nabírají..... holt, kdo nemá kontakty, musí chodit k tomu s mercedesem a platit.
5. 5. 2012 09:56
Re: ALFAŽER
tentokrát jsi vedle jak ta jedle. nemohou si vybrat, co chtějí. jinak by totiž poměr audi,bmw a mercedesů byl vyrovnanější.

5. 5. 2012 08:42
Re: Superb?
Takový Němec taky nepůjde k lékaři, který nejezdí alespoň Mercedes. Naopak v Čechách není důvěra k lékařům s Mercedesem, protože pravděpodobně kradou >:D No zkrátka do Německa máme hodně daleko a ty nůžky se budou pravděpodobně čím dál víc rozevírat..