Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cordoba - další novinka automobilky Seat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Španělská automobilka Seat oznámila představení nové generace modelu Cordoba. Představení proběhne 26. září na autosalonu v Paříži.

Novinka nezapře svou blízkou příbuznost s modelem Ibiza a s novým výrazným stylem Seatu, jež se prezentuje sloganem „Seat auto emocion“. Cordoba však má kromě sportovního stylu nabídnout i praktičnost klasického čtyřdveřového sedanu. Bude nabízena stejně jako model Ibiza ve třech úrovních výbavy Stella, Sport a Signo.

Proti předchozí generaci se nová Cordoba může pochlubit o 17 mm zvětšeným rozvorem kol a o 58 mm větší šířkou, což celkově zvětšilo interiér. Ke zvětšení došlo i u zavazadlového prostoru a to o 30 litrů.

Nabídku motorů nové Cordoby budou tvořit tři benzinové a tři dieselové motory.

Paleta benzinových motorů začíná tříválcem 1,2 l o výkonu 47 kW (64 k) a dále budou v nabídce čtyřválce 1,4 l o výkonech 55 kW (75 k) a 74 kW (100 k) . Motor o výkonu 55 kW bude možné kombinovat i s automatickou převodovkou.

Nejvýkonnější ze vznětových motorů 1,9 TDi dosahuje výkonu 96 kW (130 k) a je opatřen šestistupňovou převodovkou. Výkonový střed mezi vznětovými motory má tvořit 1,9 TDi o výkonu 74 kW (100 k). V nabídce vznětových motorů bude i 1,9 SDi o výkonu 47 kW (64 k).

Nová generace Seatu Cordoba by se měla začít prodávat již koncem letošního roku.

Zdá se nám však, že design zadní části Cordoby je oproti Ibize velmi těžkopádný. Své názory můžete vyjádřit v diskusi...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)