Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyřkolky od AMG: Zadokolky nikdo nechce?

Aleš Jungmann
Diskuze (61)
S nástupem pohonu všech kol se ukázalo, jak moc „hardcore“ dnešní zákazníci vlastně jsou.

Lidé od AMG to měli hodně dobře spočítané: dnešní zákazníci vyžadují u drahých aut pohon všech kol. Když může BMW prodávat většinu pětek a trojek jako čtyřkolku (a zabít tím podvozek M paketu) a tvářit se přitom stále jako volba znalců, může to samé dělat i Mercedes.

Od něj totiž nikdo nečeká, že bude nějakým ultimativním nástrojem pro každý den. Od AMG čekáme brutální zátah a... brutální zátah. I proto je v současném světě poněkud méně překvapivé, že po spuštění nabídky volitelného pohonu všech kol pro některé modely je zájem o čtyřkolky obrovský. Na některých trzích si pohon zadních kol u E 63 AMG objednalo dokonce jen 10 % zákazníků. Ředitel AMG Tobias Moers proto jasně říká: čtyřkolky se stanou pevnou součástí našeho výrobního programu.

Stále zde bude možnost objednat si i auta s pohonem zadních kol, tedy pokud je řeč o vysloveně sportovních modelech. Nicméně jen čas ukáže, zda si půjde jako zadokolku koupit v příštích generacích i model jako S 63 AMG. Jak víme z našich prvních dojmů, byla by velká škoda, kdyby tomu tak nebylo. Co si o tom myslíte vy? Diskuze i anketa jsou vaše.

Aleš Jungmann
Diskuze (61)
31. 12. 2013 11:35
Re: pomerne jasne...
Zaujimave, ze ked v minulosti Bratislave nasnezilo, tak na Kramaroch boli zasadne "vykolajene" BMW a MB. Teraz, ked maju milion asistentov, tak ten kopcek konecne davaju aj baby! ;-)
19. 10. 2013 23:14
Re: pomerne jasne...
Tak to ti moc nevěřím.
Avatar - Kolouš
18. 10. 2013 21:38
Re: pomerne jasne...
dvoukolka Ti o limitech da vedet s daleko vetsim predstihem. 4kolka te necha tlacit na pilu dal a..... a pak uz je pro vetsinu ridicu pozde.
Mluvim hlavne o situaci na suchym asfaltu, kdy se to vsechno deje zatracene rychle, Malokdo umi 4wd vodit na limitu
Avatar - flyboyeda
18. 10. 2013 20:21
Re: Kdo má silnější auto ví,
napsal jsi to blbě, protože seš blbej >:D
18. 10. 2013 20:15
Re: vzdy ma "potesia" clanky...
nechce odpaliť pneumatiky za týždeň?? preboha ludia spamätajte sa..keď si to niekto kúpi pochybujem že s tým bude každý deň jazdiť na plný plyn a s vypnutou kontrolou trakcie...a navyše pri hrubej jazde sa dajú rýchlo zničiť pneumatiky aj pri aute s 4x4.. ;-)