Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler po problémech Volkswagenu přezkoumává vztahy s dodavateli

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Daimler se chce vyhnout problémům, které nedávno postihly automobilku Volkswagen. Preventivně přezkoumává vztahy se svými dodavateli.

Německý automobilový koncern Daimler se rozhodl přezkoumat vztahy se svými dodavateli, aby se vyhnul podobným problémům, jaké minulý měsíc zasáhly konkurenta Volkswagen. Uvedl to podle agentury Reuters generální ředitel podniku Dieter Zetsche.

Firmy ES Automobilguss a Car Trim začátkem srpna přestaly Volkswagenu dodávat díly potřebné pro výrobu, což narušilo provoz v několika továrnách automobilky. "Takovýto případ vás samozřejmě přiměje k preventivním opatřením, která by minimalizovala podobná rizika, nebo je v ideálním případě zcela vyloučila," uvedl Zetsche.

Za konfliktem mezi Volkswagenem a dodavateli podle některých informací mohl stát jeden společný projekt, ze kterého sešlo. Firmy se minulý týden dohodly na urovnání sporu a obnovení dodávek, přesný obsah dohody ale žádná ze stran nekomentovala.

Podle listu Welt am Sonntag nemohl Volkswagen kvůli sporu s dodavateli vyrobit v plánovaném termínu zhruba 22.000 vozů Golf a Passat. Podle jednoho z manažerů automobilky bude trvat několik týdnů, než se podaří výpadek ve výrobě způsobený sporem s dodavateli dohnat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
4. 9. 2016 10:06
pokud přezkoumání
povede k ukončení spolupráce s rendlákem, bude to jedině pozitivní. :-)