Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 42/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Jsou jich desítky, ale mnohdy je ani neupotřebíte – řeč je o elektronických systémech na podporu řízení, kterými jsou nové automobily protkány skrz naskrz. V dnešní době byste jenom těžko hledali sériové auto bez stabilizačního systému, kontroly tlaku v pneumatikách, a až na výjimky i systému stop-start. Je to tak ale správně?

Nadále probíhající kauzu Dieselgate odstartovalo zjištění, že turbodiesely EA 189 vypouštějí v reálném světě vyšší emise oxidů dusíku, než kolik emitují při normovaném měření. Mnozí odborníci naznačují, že Volkswagen není v této aféře sám a že vyšší emise v reálném prostředí vypouští i vozy dalších značek. V exkluzivním testu jsme se to rozhodli zjistit.

Jakmile se běžný evropský automobil dostane do pokročilého věku, kdy začne na trhu výrazně ztrácet, většinou ochotně uvolní místo modernímu nástupci. Co se pak ale děje se starými produkčními linkami? Někdy skončí ve šrotu, stále častěji však dostane vysloužilec daleko od hranic našeho kontinentu druhou šanci. V exotických zemích se pak letitý vůz znovu úspěšně vyrábí a prodává po statisícových sériích. Obvykle se zcela novým jménem, pod jinou značkou, proměněný výrazným faceliftem k nepoznání a často i v úplně neznámé karosářské verzi.

Po druhé světové válce vznikl v různých zemích bezpočet minivozítek, které poskytovaly kromě základní mobility přece jen více ochrany proti nepřízni počasí než motorky. Nejen v bývalém Československu, ale třeba i v Německu, tedy po rozdělení hlavně v jeho západní části. Bývalá mocnost navíc konflikt prohrála a nemohla vyrábět bojovou techniku. Proto se některé letecké továrny vrhly na produkci přibližovadel, hlavně s motocyklovými motory, za všechny jmenujme Messerschmitt (i když Kabinenrollery vznikaly jinde) a Heinkel.

Driftující traktor zvaný Volvo Terror vás minule zaujal, přinášíme tedy další video podobného ražení. Tentokrát se sice jedná o reklamu na jeden z obchodních řetězců, snímek je však podle nás ještě akčnější a zábavnější.

Příspěvek zachycuje testování nové generace Volkswagenu Crafter kdesi v horách, což už je samo o sobě dost na hraně. Však víte – velká dodávka, úzké silnice, hluboké srázy… Jenže za vzniklou kolizi si tentokrát mohou řidiči sami. V relativně přehledném místě pravděpodobně nedávali pozor a srazili se vnějšími zpětnými zrcátky. Odnesly to pouze plasty a odrazová skla, nečekaná „pecka“ ale mohla také poměrně dost vylekat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)