Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford chce zvýšit produkci hybridů

Libor Zezulka
Diskuze (16)
Jedním z důležitých témat letošní frankfurtské autoshow bylo, jak a čím nahradit benzín a naftu či alespoň vyrobit úspornější vozy. Ford se nyní nechal slyšet, že zmnohonásobí výrobu hybridních modelů.

Jedním z důležitých témat letošní frankfurtské autoshow bylo, jak a čím nahradit benzín a naftu či alespoň vyrobit úspornější vozy. Většina významných automobilek (a to nejen japonských) se chlubila studiemi hybridních modelů, BMW si v prostoru mezi halami dokonce zřídilo stánek zaměřený výhradně na problematiku vodíkového pohonu. Na stánku Fordu hybridní studie chyběla, což ovšem neznamená, že se automobilka hybridům vyhýbá.

Bill Ford, CEO společnosti, naopak prohlásil, že produkce hybridních modelů do roku 2010 vzroste ze současných 24 000 na 250 000 kusů. Vedle hybridů se chce Ford zaměřit také na výrobu tzv. "Flexible Fuel Vehicles", tedy vozů schopných spalovat bio-ethanol. Na rok 2006 plánuje Ford prodej 280 000 těchto vozů, například focus spalující směs ethanolu a benzínu se začne v Británii prodávat příští rok.

Libor Zezulka
Diskuze (16)