Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Focus – Pětidveřový hatchback nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Nový Ford Focus, jehož podobu známe již od ledna letošního roku, se začal vyrábět začátkem prosince. Při uvedení na trh nabídne paletu devíti motorů.

Karoserie navržená v kinetickém designu, opět udává tón, tentokrát obratností, s níž zamaskovala svoje nadstandardní rozměry. Na některé konkurenty bude hlavní zbraní víceprvková zadní náprava, na ty ostatní nadstandardní vnitřní prostor, který se vyrovná některým konkurentům ze střední třídy.

Paleta pohonných jednotek nabídne v první řadě přeplňovanou šestnáctistovku SCTi EcoBoost ve výkonových verzích 110 a 134 kW a atmosféricky plněnou verzi Ti-VCT s výkony 77 a 92 kW. Nechybějí inovované turbodiesely 1,6 (70 a 85 kW) a 2,0 TDCi (85, 103 a 120 kW) s piezoelektrickým vstřikováním, upravenými spalovacími prostory a dalšími úpravami, vedoucími k plnění Euro 5 (standardní montáž DPF).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
14. 12. 2010 18:06
Re: Facelift Focusa 3.generacie
... videl som a aj som jazdil s novym C-MAXom a poviem ti, ze na fotkach to bolo este dobre, ale skutocnost je desiva... zvonka este ako tak, ale interier - ten mix tvarov, hran, oblin a vsetko v odtienoch sivej... snad vyssie vybavy na tom budu lepsie. Jazda je OK. Ecoboost na Slovensku este nie je, motor to nebude zly ale po skusenostiach s ostatnymi prepl. 1,6 napr. astra, tak bude poriadne pazravy, ratam tak 8-9l. Urcite zaujimavejsia bude nafta, aj z pohladu ceny, v DE je cena ecoobostu na urovni 2,0 tdci.
Inak novy focus 5d - zacina sa mi pacit, uvidime v skutocnosti...
14. 12. 2010 13:46
Re: začíná se mi líbit,
Tiež to už nevidím tak hrozne ako pred pár mesiacmi, pomaly si zvykám. Takže predná časť celkom ujde len ten zadok som zatiaľ úplne nezhltol. :-|
14. 12. 2010 10:49
začíná se mi líbit,
připadá mi jako "shrnutí" toho nejlepšího na téma "Evropský hatchback nižší střední", rozměry jsem ještě neviděl, atmosférická 1.6 (92kW) spolu s víceprvkem vzadu je silný argument, úplně mi nesedí předek, respektive řešení předního nárazníku, kde dali přednost designu před praktičností (ťukance při parkování) k interiéru snad jen, že naživo a v nižších verzích to nebude tak strašné :-) , takže :yes:
14. 12. 2010 10:39
No, nic moc
Nový Fofo nemá nějak duši - je to taková nafouklá nová fiesta (i když ta se mi celkem líbí). U předku vidím možnost faceliftovat světla, zadek bude asi dost složitý. Zajímaly by mě ty rozměry a hmotnost, aby to nebylo přerostlý jako nová Astra, to už se pak nedá nazvat ani kompaktním hatchbackem.
14. 12. 2010 09:57
Facelift Focusa 3.generacie
Spredu celkom O.K ale zo zadu hroza.(podobne ako pri niektorych zenach >:D )
Do 2-3 rokov ocakavam facelift tohto inac super auticka.
Ak nie tak moje dalsie auto bude C-Max.
Sam mam FoFo II po facelifte ale to sa neda porovnat s tymto novym FoFo.
A velmi som zvedavy na tie nove EcoBoost motory hlavne ma zaujima ta 1,6-ka 150k.