Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford GT v rukou ladiče Edo Competition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Supersportovní Ford GT je sice již minulostí a můžete zapomenout na to, že si půjdete objednat nový, který bude mít koberečky nebo lak přesně podle vašich představ, ale přesto jsou zde cesty jak jej i dnes přizpůsobit individuálním požadavkům majitele.

Naštěstí i taková auta jako je Ford GT se dají koupit ojetá, respektive téměř nejetá. V případě, že se dostanete k takovému kousku nebo jste jedním z těch šťastlivců, co jej mají doma v garáži a máte pocit, že by mohl být výkonnější, pak je dobré zvážit kontakt s ladičskou firmou Edo Competition.

Pánové z této firmy měli dojem, že Ford GT potřebuje trošku poladit. Vyhrnuli si rukávy a pustili se do díla. A když skončili měl GT výkon vyšší o 45 kW (60 k). Tedy namísto původních 404 kW (550 k) má nyní 449 kW (610 k) při 6500 ot/min, točivý moment dosahuje maxima 800 Nm při 4500 ot/min.

Takového výkonu je dosaženo použitím výfukového potrubí z korozivzdorné oceli se sportovním katalyzátorem a upravenou elektronikou motoru. Navíc je ve výfukovém potrubí systém klapek, kterými lze ovládat hlasitost projevu přeplňovaného osmiválce.

Dalšími úpravami je použití třídílného karbonového krytu motoru, který je viditelný přes zadní sklo kapoty motoru. Upraven byl také podvozek, který je nyní plně nastavitelný. Zákazník si může objednat nová kola, lak nebo zadní spoiler. K dispozici je také systém kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách, informující i o teplotě vzduchu v kolech.

Edo Competition uvádí, že Ford GT podrobený těmto vylepšením dosahuje maximální rychlosti 340 km/h a z 0 na 100 km/h zrychluje za 3,7 s, zatímco sériový podle úpravců zrychloval „jen“ za 3,9 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - da_b0mb
26. 4. 2007 21:38
Re: na silnici...
tak to preju hodne stesti ;-)