Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang bude dělat burnouty za vás

Michal Fokt
Diskuze (19)
K americkým muscle cars neoddělitelně patří burnouty, kdy se auto odlepí z křižovatky v kouři z protáčejících se zadních pneumatik. Že vám nejdou? Ford Mustang vám s nimi prý pomůže.

Stále více dnešních sportovních aut disponuje systémem launch control, jehož cílem je co nejefektivnější a nejrychlejší start s minimálním prokluzem kol. Velmi užitečná věcička i pro zkušeného řidiče, natož pro méně protřelého. Má jít zatím o tajnou informaci, ale Ford Mustang disponuje údajně obdobným systémem, jeho funkce je však přesně opačná.

Jednou ze specialit nového Fordu Mustang má být „launch control pro burnouty“, jehož cílem je naopak co nejméně efektivní, ale zato maximálně efektní rozjezd, doprovázený oblaky kouře z divoce se protáčejících zadních pneumatik.

Zatím není jasné, jak přesně bude systém, fungovat a jak se bude aktivovat, je však velmi pravděpodobné, že za řidiče udělá vše, co by normálně musel zvládnout při této disciplíně sám, tedy přibrzdí přední kola, odpojí systém kontroly trakce a dost možná i nastaví omezovač otáček na potřebnou hranici. Spojku a plynový pedál už snad zvládne obsloužit i moderní řidič 21. století.

Jaký názor máte na podobné elektronické berličky?

Michal Fokt
Diskuze (19)
12. 12. 2013 11:49
Re: OMG
JJ ještě se naučit číst a umět si dát psaný text do souvislosti a bude to v poho. Předpokládám že jsi klasický řidič koncernu a proto tě to nenechává spát. Tak kšilt dozadu a na semaforech vrrrrrrrrrrm, vrrrrrrrrrrrrm ať se mám čemu smát.
12. 12. 2013 11:48
Re: Proč při burnoutu přibržďovat?
Checkuj tady: [odkaz]

Brzdy ti brzdi cca ze 70% predni kola, motor zadni brzdy pretahne, pak muzes stat na miste a palit :-)

Je to hloupa zabava pro americany :-)
12. 12. 2013 10:29
Re: pálení gum
počítá protože co řekne Brusel a EU tak je to svaté ;-\ navíc v US nemůžou provoz omezit kvůli nedostatku MHD (aspoň ne v takové míře jako u nás) a aspoň se drží tradic daného modelu akorát bez té elektroniky by to bylo trošku jinačí... i když je fakt že kdyby tam bylo tolik elektra jako v prvních tak z toho je mlýnek na lidi z čehož vyplývá všeho s mírou :3
Avatar - Francuz
12. 12. 2013 07:59
Re: pálení gum
Tam nemaju problem s ničím :-)
Avatar - white label
12. 12. 2013 00:14
Re: OMG
Může vyrovnaného člověka napadnout, v diskusi pod článkem s tímto nadpisem, vytahovat Oktávky a jejich řidiče? Někteří diskusní komici se prostě bez zmínky o koncernovwých produktech a jeho řidičích/majitelích neobejdou ani pod článkem o burnautu s Mustangem, podvědomí asi umí být "sviňa"... >:D >:-[]