Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v Německu snižuje výrobu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (118)
Ford přikročil k snížení produkce ve dvou závodech vyrábějících osobní modely, motory a převodovky nejen pro evropský trh.

Podle informací, které poskytl agentuře Reuters šéf německých podniků Fordu Bernhard Mattes, snižuje se výroba ve dvou německých výrobních závodech umístěných v Kolíně nad Rýnem a Saarlouis.

Podrobnosti o snížení produkce a případných dopadech na zaměstnance prozatím nebyly zveřejněny.

Ve výrobním závodě v Kolíně nad Rýnem, jehož kořeny sahají do roku 1931, v současnosti pracuje 4.375 zaměstnanců na produkci modelů Fiesta a Fusion. Kromě nich zde pracuje 814 zaměstnanců na výrobě motorů 1,0 Ecoboost, 4,3/4,7 V8 a 6,0 V12 a 1.288 zaměstnanců vyrábí převodovky pro evropské Fordy.

Továrnu v Saarlouis otevřel 11. června 1970 sám Henry Ford II. A v současnosti zde 6.287 zaměstnanců pracuje na produkci modelů Focus, Focus ST a Kuga.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (118)
13. 3. 2012 20:51
Re: ?
Do trapnosti upadám asi proto s kým diskutuju. Samozřejmě jsem reagoval na tvoji větu jak jsi si absolutně jista že je vše jenom z golfu. A co jsem se po tolika reakcích od tebe dozvěděl? Že nejsi schopna říct jak to vlastně je. Samozřejmě to že původ superbu je v golfu se dočteš i v blesku, ale jak je to do detailu se jen tak nedočteš a od tebe se to taky nikdo nedozví protože to nejsi schopna říct.
13. 3. 2012 20:45
Re: ?
Rozdíly jsou funkční, ale ty píšeš o rozdílech mechanických. Proto jsem se na to ptal v čem jsou ty platformy rozdílné. Ani za 20 příspěvků si nic o tom v čem se liší neřekla. Ostatně jako vždy, že.
Avatar - Hammunasakra
13. 3. 2012 00:29
Re: ?
..zrovna tak mohla být nová platforma poprvé použita pro vůz Fabia..
Rozdíly mezi stařičkou a současnou platformou jsou ale právě FUNKČNí (a NEmám na mysli jen lepší jízdní vlastnosti/chování vozů!
Avatar - Hammunasakra
13. 3. 2012 00:27
Re: ?
Tak a "jako obvykle" PROPADÁTE do "trapnosti" a ZBYTEČNÉ urážky :no: ;-\ :no:
NEmáte "nic" na REALITU že je superb postaven na mechanice GOLFu (což bezpochyb DOBŘE VÍTE), příjdete s tvrzením že "nějaké díly" mohou být z Passat (je to možné, NEpřu se) ale sám naprosto NEtušíte kolik a jaké (a napíšete "MŮJ nástřel je až 20%" - a na mou reakci "budiž" snad možná (NEvím kolik přesně - ale VÍMe že VĚTŠINA je golf) reagujete TAKHLE?
Smutné (a "slabé" :no: 8-s :no:
12. 3. 2012 16:22
Re: ?
Tak ze "zcela naprostě absolutní jistoty" tu máme "nejsem schopna říct". Tak příště začni dřív myslet a začni rovnou tím druhým.