Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai i40 cw - Poslední snímky před premiérou

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Už jen dny nás dělí od oficiálního představení podoby nového kombi střední třídy z Koreje.

Nástupce Sonaty ponese podle logiky číselných označení modelů Hyundai kódové jméno i40 (typ VF). Na rozdíl od Sonaty se bude prodávat i v karosářské variantě kombi (cw).

Vůz bude primárně určen pro evropské trhy, ve zbytku světa se již od roku 2009 prodává šestá generace Sonaty (typ YF).

Zatímco vnější design Korejci stále tají, už na začátku února 2011 Hyundai zveřejnilo podobu interiéru. Nejnovější špionážní snímky potvrzují výrazná diodová světla pro denní svícení uvnitř sdružených světlometů a celkově ladné křivky nového kombi.

Podle automobilky bude interiér prostorný a atraktivní. Je dynamičtější než u šesté generace Sonaty, oproti technicky blízké Kie Optima je pak na první pohled luxusnější. S interiéry ostatních modelů značky se ten v i40 blíží jen celkovým rozvržením.

Na vrchu palubní desky je uprostřed umístěna obrazovka navigace a rádia, která je lemována dvěma otvory klimatizace. Spodní část centrálního panelu je oddělena dynamickou linkou, procházející od volantu a navazující s linií na dveřích.

Přístrojový panel je totožný s šestou generací Sonaty. Tak jako u ní je digitální a používá stejnou optiku. Motor se bude startovat tlačítkem.

Hyundai podle neoficiálních informací nabídne u i40 výběr dvou zážehových motorů – 1,6 GDI (99 kW) a 2,0 CVVT (103 kW) – a tří turbodieselů. Motor 1,7 CRDI bude ve verzích 85 a 100 kW, 2,0 CRDI bude naladěn na 130 kW a dostane novou dvouspojkovou převodovku.

Automobil byl navržen a zkonstruován v evropském středisku Hyundaie v německém Rüsselsheimu, podle automobilky má být i40 prémiovým modelem, ale za dostupnou cenu. Konkurenty budou vozy D segmentu, například Ford Mondeo, Volkswagen Passat či Kia Optima.

Oficiální výstavní premiéra Hyundaie i40 proběhne na nadcházejícím ženevském autosalonu, kde se podle předchozích informací představí varianta kombi, takzvané i40 cw. Prodej automobilu začne v červnu.

V Ženevě se jihokorejská automobilka taktéž pochlubí netradičním třídveřovým kupé Veloster a konceptem crossoveru Curb.

Ondřej Láník
Diskuze (0)