Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover nabírá 1700 zaměstnanců, kvůli růstu výroby

David Bureš
Diskuze (12)
Zatímco některé automobilky musí propouštět a pozastavovat výrobu, u firmy Jaguar Land Rover takové problémy řešit nemusí.

Britská automobilka Jaguar Land Rover začala tento týden nabírat v závodu Solihull 1.700 nových zaměstnanců, podle plánu, který odhalila již loni v září. V první fázi bude najato přes 500 lidí, kteří budou pracovat v oblasti výroby. Druhá fáze náboru proběhne také letos, poslední je naplánovaná na začátek roku 2015.

Nárůst počtu pracovníků je součástí plánů na rozšíření výroby, do které Jaguar Land Rover investuje na 1,5 miliardy liber (přes 50 miliard korun). Tyto investice zahrnují vývoj nové hliníkové platformy, kterou použijí vozy různých značek tohoto britského podniku.

Prvním modelem, který použije novou platformu PLA, bude sedan střední třídy nabízený značkou Jaguar. Vůz zatím nazývaný jako Q-Type nebo XS je potvrzen pro rok 2015.

Noví zaměstnanci budou samozřejmě pečlivě vyškoleni. Automobilka klade důraz na zlepšování dovedností svých pracovníků, navíc kvalitní výroba se od prémiového výrobce jaksi očekává.

Již na začátku roku automobilka oznámila nábor nových pracovníků do nové motorárny. Továrna poblíž města Wolverhampton bude v budoucnu zaměstnávat na 1.400 lidí, vyrábět se zde budou nově vyvíjené čtyřválce.

Jaguar Land Rover hodlá expandovat také mimo Velkou Británii. V roce 2016 automobilka zahájí výrobu v Brazílii, aby pokryla poptávku zdejších zákazníků o vozy britských značek.

Během loňského roku Jaguar Land Rover prodal 425.006 aut, což byl meziroční nárůst o 19 procent. Z toho 76.668 vozů připadlo na Jaguar (+ 42 %), 348.338 aut prodal Land Rover (+15 %). Automobilka pro následující roky počítá s dalším nárůstem prodejů, což bude podpořeno i novými modely. Jaguar vedle sedanu střední třídy chystá SUV, Land Rover zase plánuje větší verzi Range Roveru Evoque nebo sedmimístný Freelander.

David Bureš
Diskuze (12)
18. 2. 2014 14:58
Re: Vůbec se úspěchu JLR nedivím, ale je to zázrak!
Ale urcite ne kvuli motoru, rozdil oproti 350cdi je znatelnej.
Avatar - wakantanka
18. 2. 2014 14:27
Re: Vůbec se úspěchu JLR nedivím, ale je to zázrak!
Oni to oproti zmienenym znackam mali/maju trochu jednoduchsie. Ale drzim Indo-Britom palce. Len tak dalej.
Avatar - Hammunasakra
18. 2. 2014 13:24
Re: Vůbec se úspěchu JLR nedivím, ale je to zázrak!
Povede. Maj to naplánovaný docela dobře. Uvidíš příští rok až dorazej první nový modely :yes:
Avatar - Hammunasakra
18. 2. 2014 13:22
Re: Vůbec se úspěchu JLR nedivím, ale je to zázrak!
Silná nafta. V poslednim Autotipu vyhrál Jag i s tou slabší verzí 177 kW :yes:
Avatar - Dinar
18. 2. 2014 13:08
Re: Vůbec se úspěchu JLR nedivím, ale je to zázrak!
Jaguar má sice relativně podladěný, ale twinturbo dýzl, MB má jen jednu variantu jednoturbového dýzl šestiválce, který všem modelům MB rozhodně nestačí. Jag/LR má pro RR jednak silnější variantu toho twinturba, jednak má dýzlový osmiválec, který Mercedesu také citelně chybí. ;-)