Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Grand Cherokee, Compass a Patriot v nové edici Altitude

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Bezejmenný koncept černého Grand Cherokee z počátku letošního roku stojí za uvedením trojice modelů v limitované edici, která je spojuje svým jménem i provedenými úpravami.

Na autosalonu v Houstonu letos v lednu představil Jeep studii modelu Grand Cherokee v černé barvě s prémiovým provedením interiéru a bohatou výbavou. Tento automobil neměl žádné speciální označení a naznačoval, že je předzvěstí sériového modelu.

A právě pro novou limitovanou edici Grand Cherokee, vycházející z této studie, bylo jméno vybráno prostřednictvím soutěže Name My Ride. Té se zúčastnilo více než 100.000 příznivců značky Jeep a vítězně z ní vyšlo označení Altitude.

Vzhledem k velmi kladným reakcím veřejnosti na lednovou studii připravil Jeep pro sériovou výrobu nejen Grand Cherokee Altitude, ale i stejně pojaté modely Compass a Patriot. Do showroomů mají všechny tři modely v nové limitované edici dorazit v květnu letošního roku.

Jeep Grand Cherokee Altitude charakterizuje černá karoserie a 20-palcová litá kola ve stejné barvě. S nimi kontrastuje chromovaná mřížka v tradiční masce chladiče se svislými žebry a další stejně zářící doplňky, například lišty kolem oken.

Standardem je kožené čalounění sedadel, volantu a řadicí páky. Přední sedadla mají vyhřívání. Audio disponuje výkonem 506 W, má subwoofer a devět reproduktorů. Připojit lze i iPod nebo MP3 přehrávač. Stejně jako v případě konceptu i u sériového provedení je parkovací kamera a asistent, bezklíčkový vstup a startování, bezdrátová komunikace Uconnect a více než padesát bezpečnostních systémů.

Paleta laků karoserie a doplňků se neomezuje jen na černou, ale lze volit mezi Deep Cherry Red, Brilliant Black, Mineral Gray, Bright Silver Metallic, Maximum Steel Metallic a Stone White.

Ceny Jeepu Grand Cherokee Altitude začínají v USA na částce 35.595 amerických dolarů (665.000,- Kč) za verzi 4x2 a 37.595 amerických dolarů (700.000,- Kč) za provedení 4x4.

Jeep Compass Altitude sází na stejný styl jako větší Grand Cherokee a rovněž nabídne individualistický vzhled již z výroby s 18-palcovými litými koly v barvě karoserie. Standardní výbava tohoto modelu obsahuje mimo jiné vyhřívaná vnější zpětná zrcátka i přední sedadla, kůží obšitý volant s ovládáním audiosystému a kompletní bezpečnostní výbavu včetně asistentu pro rozjezd ve svahu.

V případě laků karoserie jsou k dispozici kromě černé i Deep Cherry Red, Mineral Gray a Bright White. Ceny začínají na 22.190 amerických dolarů (415.000,- Kč) za 4x2 a na 23.940 amerických dolarů (445.000,- Kč) za 4x4.

Poslední z trojice modelů v limitované edici Altitude je Jeep Patriot, který stojí na 17-palcových litých kolech a nabízí stejnou výbavu i nabídku laků jako Compass Altitude. Ceny tohoto SUV začínají na 20.240 amerických dolarů (378.000,- Kč)za verzi s pohonem jedné nápravy a provedení s pohonem všech kol přijde minimálně na 23.275 amerických dolarů (435.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - Barrichello
29. 3. 2012 09:21
Re: Grand Cherokee
Pochybuju a jestli tak se spožděním půl roku a za trochu jiný ceny...
Avatar - Barrichello
29. 3. 2012 09:21
Re: Jeep
Ne, modely Jeep nebuou v evropě prodávány jako přelepenci, Jeep zůstává svébytnou zančkou.

Ano jediným modelem oficiálně nabízeným v evropě s motorem 2,2 CRD Mercedes je Compass. Asi to stačí...
Caliber už se nevyrábí, v USA probíhá pouze doprodej benzínových verzí.
28. 3. 2012 21:48
Grand Cherokee
Ale ani o Grand Cherokee Altitute neni zatim na webu ceskeho zastoupeni Jeepu ani slovo. Nevite nekdo jestli se se vubec tato varianta bude dovazet?
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2012 20:45
Re: Jeep
Nemá náhodou Fiat od Patriota už odvozenou nějakou Lancii nebo Fiata? Potom by tu samozřejmě byl zájem zatlumit dovoz Patriotů, ale vzhledem k tomu, že má Jeep smlouvu s Mercedesem smlouvu na dodávku motorů 2,2 diesel, v něčem je musí vybouchat. Dodge Caliber je také ukončen (a před koncem byl vybaven Mercedesím motorem) a tak zůstává jen Compass a ten by na povinné odběry 2,2 CDI asi nestačil.
Avatar - Barrichello
28. 3. 2012 20:32
Re: Jeep
protože dovoz vozů Cherokee a Patriot do evropy byl oficiálně ukončen, doprodávaj se jen skladový modely....
V US ale prodej jede normálně dál (benzíny samo).

Pokud někdo umí dodat nový Patriot s dieslem, no tak to má zřejmě nějaký cestičky jak to jde. V neměcku sem viděl prodávat nový Chrysler 300C s motorem 3,0 CRD od VM Motori. Tedy co tu ofiko nabízí Lancia jako Thema, ale tohle mělo loga chrysler, v interiéru taky všude a normální levostranný řízení....

No zřejmě to tak lze zadat do výroby a někdo to umí nějak dostat sem do evropy....