Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Mojave: Pouštní ještěrka (doplněno 10 wallpaperů)

David Bureš
Diskuze (0)
Móda individualizace zasáhla i značku Jeep. Edice Wrangler Mojave vzdává hold pusté poušti na západě USA.

Jeep postavil další limitovanou edici na bázi modelu Wrangler. Po loni představených verzích Call of Duty: Black Ops Edition, Islander a Mountain přichází Wrangler Mojave. Ten automobilka prezentuje na letošním autosalonu v New Yorku.

Wrangler Mojave je ryze designová záležitost, novou techniku v útrobách tohoto SUV nehledejte. Na karoserii se několikrát objevuje nápis Mojave a obrázek pouštní ještěrky. Ten zdobí kapotu či zadní sloupek.

Hardtop je v barvě karoserie, zadní světlomety chrání mřížka, kliky dveří a víčko nádrže jsou černé. Pro edici jsou nabízeny tři laky karoserie – černý, bílý a pískový Sahara Tan.

Z modelu Wrangler Sahara pocházejí 17palcová kola v minerálové šedé, pneumatiky jsou 32 palcové.

Sedadla jsou čalouněna tmavou sedlovou kůží, ty přední opět doplňuje obrázek ještěrky. Část detailů je ze samorostu. Novinkou jsou i gumové rohože od firmy Mopar evokující vzorek pneumatiky.

Edice je postavena na základech Wrangleru modelového ročníku 2011. Ten se proti předchůdci liší zcela novou palubní deskou s novým přístrojovým štítem a středovou konzolou. Nový je také multifunkční volant, loketní opěrka mezi sedadly a výplně dveří s měkčenými opěrkami loktů.

Prodej Wrangleru Mojave bude zahájen letos v červnu. V prodeji bude jak dvoudveřové provedení, tak čtyřdveřový Unlimited. První cena Wrangleru Mojave je v USA stanovena na 29.195 dolarech (v přepočtu cca 496.000,- Kč).

Mohavská poušť leží na západě USA a je součástí států Kalifornie, Utah, Nevada a Arizona. Poušť křižuje cesta přezdívaná Mojave Trail, která je oblíbená mezi milovníky terénních aut. Právě této trase dlouhé 222 km chce Jeep edicí Wrangler Mojave vzdát hold.

David Bureš
Diskuze (0)