Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Magentis na českém trhu od 529 980 Kč

Libor Zezulka
Diskuze (46)
Kia na začátku února vypustila na český trh nový Magentis. Uhlazený sedan se prodává za cenu od 529 980 Kč.

Nový Magentis, na jehož vývoji spolupracovali domácí korejský, evropský a asijský tým automobilky Kia, vstoupil na začátku února na český trh. Uhlazený design dává zapomenout na těžce stravitelné tvary minulých let a staví nový model na úroveň rodilých Evropanů či Američanů. Ceny tohoto 4735 mm dlouhého a 1805 mm širokého sedanu s rozvorem 2720 mm zůstávají stále na spodní hranici střední třídy, nejlevnější model s řadovým zážehovým čtyřválcem s objemem 2.0 litry a stupněm výbavy EX pořídíte už za 529 980 Kč.

Ve výbavě najdete čelní, boční a hlavové airbagy, ABS s rozdělovačem brzdného tlaku EBD, pětistupňovou manuální převodovku, přední mlhové světlomety, 16 palcová litá kola, uvnitř potom manuální klimatizaci, centrální zamykání s dálkovým ovládáním i alarmem, elektrické otevírání předních a zadních oken, elektrické ovládání vnějších zpětných zrcátek, kůží potažený volant a hlavici řadicí páky, loketní opěrku v předu a vzadu, palubní počítač, posilovač řízení, výškově a podélně nastavitelný volant a výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Vyšší verze výbavy EX+ přidává navíc automatickou klimatizaci, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, elektrochromatické vnitřní zpětné zrcátko, tempomat, brzdový asistent BAS, protiprokluzový systém TCS, stabilizační systém ESP, 17palcová litá kola a třeba parkovací asistent. Zážehový dvoulitr doplňuje zážehový šestiválec 2.7 litru s výkonem 138 kW a turbodiesel 2.0 litru s turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek VGT o výkonu 103 kW a točivém momentu 305 Nm. S tímto motorem bude Magentis dostupný později.

Cena verze 2.0 16V EX+ je 599 980 Kč, vrcholný model s šestiválcem 2.7 V6 EX+ a pětistupňovou automatickou převodovkou stojí 699 980 Kč.

Libor Zezulka
Diskuze (46)
2. 2. 2006 23:11
Re: KIA
Forester je tvrdej pracant, ostrej hoch... až moc ostrej. Ovšem dobrej (v 2,5l) Impreza mě nemá čím zaujmout... Píšu ti to u Alfy.
2. 2. 2006 23:08
Re: KIA
No proto ;-) Popravdě... tak trochu mi také není jasné, proč nepřidaj těch pár cenťáků...
2. 2. 2006 21:47
Re: KIA
Zírám co všechno dokážeš napsat... Podíval ses Tome vůbec na ten obrázek?... Napiš zde, zda opravdu kvalitu designu Oct II řadiš do stejné roviny s tímhle. Strejda na vesnici má povoz na svážení sena z polí... má dobrej rozvor... možná, kdybys ho viděl, nadřadil bys ho trojce od Mnichova... Tos teda hodně přepísk... Mohu s tebou vést polemiku, zda je Avensis auto se šmrncem pro padesátníka nebo šedesátníka. Ovšem bez jakékoliv diskuze se u Avensisu jedná o auto... ovšem, konfrontovat tohle s OctII ;-\ ... uvaž to. P.S. Koukám, že sis na rozvoru udělal disertačku ;-)