Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Optima Kombi podle X-Tomi Design: Nikoli Sportspace, ale Octavia

Jan Mička
Diskuze (23)
Není tajemstvím, že nová Kia Optima dorazí do Evropy také s karoserií kombi, otázkou ale zůstává, jak bude vypadat. Bude to nějak takto?

Zatímco v Americe by se kvůli rozdílné prodejní strategii a jiným nárokům tamních zákazníků Kia Optima s karoserií kombi nevyplatila, Evropa je na tom trochu jinak. Jak se nám podařilo zjistit již dříve, o praktičtější variantu zajímavě vyhlížejícího modelu nepřijdeme, a to dokonce i navzdory faktu, že u nás velmi rychlým tempem roste obliba automobilů SUV.

Možnou podobu Optimy Kombi nám Kia ukázala již v březnu na ženevském autosalonu - extravagantní koncept Sportspace tehdy vzbudil velmi pozitivní ohlasy. Dokonce lepší než nedávno představená druhá generace sedanu Optima. Rudý show car je v komplexním měřítku nutno brát jako ukázku budoucího designového jazyka, když už si z něj ale sériová Optima vzala tak málo, mohla by ve své praktičtější verzi alespoň kopírovat linie zádi.

Jak by mohla nová Kia Optima Kombi ve skutečnosti vypadat představil známý grafik X-Tomi. Ten pochopitelně pracoval se skutečnými proporcemi boční prosklené plochy, ani v jeho pojetí se tedy sériový vůz ženevskému konceptu moc nepodobá. Dozadu pozvolna stoupající linii rámu oken zadních dveří zjednodušil a vytvořil podobné zakončení, jaké najdeme například u Škody Octavia Combi. Svítilny se do boků karoserie zakusují podobně jako v případě rudého konceptu, štíhlá elegance však rovněž vymizela.

Jan Mička
Diskuze (23)
11. 4. 2015 16:36
Re: Že by?
No třeba z něj bude také "známý" grafik, podle redakce >:D :yes:
11. 4. 2015 12:22
Tak bude -nebo nebude
[odkaz] ;-\
Avatar - Midlosek
10. 4. 2015 15:28
Re: Rejže klub šílí...
Tohle je nějaká spatlanina od maďara, to s realitou nemá naštěstí vůbec nic společného ;-) .
Avatar - del42sa
10. 4. 2015 15:22
Re: vzhled
já ale nehodnotím hypotetické kombi, jehož tvary si umí víceméně vydedukovat každý, ale tvar přídě, který je stejný jako u sedanu pokud se nemýlím a interiér také, či ? ;-)

[odkaz]
10. 4. 2015 13:55
Re: Úkol splněn..
Nedavno se to povedlo u Volva ted zas u Kie. Za chvili si deti budou povidat jak se vsude ta nase Skodovka kopiruje jak designem tak technikou. Proste neni nic lepsiho nez Skoda >:-[]