Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia v Chicagu představí nový elektromobil s pohonem všech kol

Jan Mička
Diskuze (0)
Na autosalonu v Chicagu se představí řada nových crossoverů. Chybět mezi nimi nebude ani Kia, která se zatím tváří jiná verze Soulu.

Ohledně informací k novému crossoveru byla Kia poměrně skoupá, a dokonce zveřejnila jenom jedinou fotografii. Je na ní část přídě vozu, který na první pohled připomíná současnou generaci Soulu. Je dost možné, že z něj nakonec bude vycházet, byť nikdo nic oficiálně nepotvrdil.

Vůz bude pohánět elektromotor, podobnost se Soulem se tedy dále prohlubuje. Novinku ovšem představuje pohon všech kol, který se zatím v modelu neobjevil, a už vůbec ne e-AWD, který bude využívat koncept pro Chicago. Podle Kie najde vůz uplatnění u široké škály venkovních aktivit. Hnacím motorem vývoje prý byla touha po dobrodružných výpravách do hor.

Více pádných informací se nám nedostalo ani ze světových zdrojů. Server Autoblog.com pouze informoval o vyjádření jednoho z tiskových oddělení Kie, které neví, zda lze vůz nazývat crossoverem. Na tom ovšem není nic světoborného, protože již z prvního obrázku vidíme, že o plnohodnotný off-road rozhodně nepůjde.

Jan Mička
Diskuze (0)