Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Urus stále čeká na oficiální schválení

Michal Fokt
Diskuze (64)
SuperSUV značky Lamborghini ještě nemá vůbec jisté, že půjde do výroby. Mají snad top manažeři Volkswagenu pochybnosti o správnosti tohoto kroku?

Když se v reakci na Aston Martin Rapide představil v Paříži 2008 koncept Estoque, působil nizoučký supersedan s agresivním stylingem jako vkusný doplněk k modelům Gallardo a Murcielago. Naděje ale zhasly o čtyři roky později, tedy v době, kdy se původně očekával příchod sériové verze - tehdy se totiž představil koncept crossoveru Urus a prodejní boom Porsche Cayenne naznačoval, odkud fouká vítr.

Jenže uplynuly další dva roky a kromě řady spekulací o příchodu produkční verze v roce 2016 nebo 2017 se ohledně modelu Urus nic nedělo. Nyní vyšlo najevo, že Lamborghini vlastně tohle SUV nemá ještě vůbec jisté. Ředitel R&D Lamborghini Maurizio Reggiani přiznal, že vedení koncernu Volkswagen ještě zařazení spotovně-užitkového modelu do portfolia italské sportovní značky neschválilo.

Reggiani nicméně předpokládá, že jde pouze o formalitu, nikoli o pochybnosti, týkající se vhodnosti takového auta v nabídce automobilky Lamborghini a výzkumné a vývojové oddělení stále pracuje na jeho prototypu. I on očekává, že kladné rozhodnutí padne brzy a bude možné vůz začít vyrábět ještě před koncem roku 2017. Prozradil také, že by produkční Urus měl stát přibližně tolik, co supersportovní model Huracán.

Spekuluje se, že Urus bude prvním (a jediným) vozem v nabídce, disponujícím přeplňovaným motorem, v tomto případě čtyřlitrovým V8 twin-turbo o výkonu kolem 500 kW, jenž využívají značky Audi a Bentley. Jen jestli už nebude, pět let od představení původního konceptu, Urus trošku okoukaný...

Michal Fokt
Diskuze (64)
4. 9. 2014 07:57
Re: Mě se líbí
Toto:
"Auta se nevyrábí pro image nebo aby mohli fanoušci slintat nad plakáty na zdech. Auta se vyrábí pro ty, co si je koupí. Všechny automobilky na světě nevyrábí auta kvůli ničemu jinému, než je vydělávání peněz" je obecná pravda.
Že to nechápeš je k smíchu.
4. 9. 2014 07:49
Re: Musím uznat,

A neříká se jim jen tak náhodou "pyramidy"? >:D

V tom případě ani SUV moc nepomůže, zkus se přestěhovat někam do civilizace.
Avatar - Egi
3. 9. 2014 20:15
Re: Mě se líbí
A víš co je nejlepší, že já můžu napsat naprosto cokoliv a stejně to teď už podle tebe bude blbě. A to jen proto, že jsem si dovolil říct, že se mi nelíbí Farrari. Nevím, kdo z nás by se měl nad sebou zamyslet. Nebo napiš alespoň nějaký argument, proč s tím, co jsem napsal nesouhlasíš. Takhle tě prostě nikdy nemůžu brát vážně, když tvá jediná logika zní Ferrari nade vše, klaňte se a kdo se odváží říct cokoliv hanlivého na jeho adresu, toho upálíme.

Mimochodem v tomhle případě můj názor není můj názor, ale obecná pravda, ve vývoji pár automobilek jsem pracoval a na benchmarkingu jedné pracuji i nyní. A nějak asi mám víc zkušeností s marketingem a tvorbou modelové palety, než ty, který jsi fanoušek, což je chvályhodné, ale zaslepený a nezkušený, což už chvályhodné není.

Howgh
Avatar - Egi
3. 9. 2014 17:29
Re: Mě se líbí
No, zato ty se prezentuješ jako inteligent...
Avatar - Petrolhead_CZ
3. 9. 2014 16:59
Re: Mě se líbí
Je smutný, když si myslíš, že tvůj názor představuje nějakou obecnou ''pravdu'' :no:

Prezentuješ se tu jako děd vševěd co všude byl a všechno zná, o čemž silně pochybuju a je to mnohem víc k smíchu, než ta tvoje frustrace nad palečky >:D