Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malý francouzský zázrak? Dva Mercedesy mezi 10 nejprodávanějšími modely

Diskuze (11)
Mercedes-Benz třídy A předběhl srovnatelně velké modely Citroënu, Peugeotu a Renaultu, ve Francii je teď mezi modely nižší střední třídy úspěšnější jen Volkswagen Golf.

Úřední zásahy leckdy umí zcela pokřivit podobu trhu. Přesně takový efekt má nedávný soudní zákaz prodeje některých Mercedesů ve Francii, který zrušil až na konci srpna nejvyšší správní soud. Předmětem sporu byla náplň klimatizací – německá automobilka do svých modelů v rozporu s předpisy i nadále používá starší R134a, normy od letošního roku nařizují dražší R1234yf. Koncern Daimler ovšem neargumentuje cenou, na základě vlastních testů označuje novou náplň za potenciálně nebezpečnou. Proto úřady zastavily registrace všech vozů příslušných modelových řad, které byly vyrobeny po 12. červnu letošního roku.

Důsledek je zřejmý. Registrace Mercedesů ve Francii přes prázdniny povážlivě klesly – u třídy A z červnových 1212 na 460 ks, u třídy B z 1200 na 538 ks a u čtyřdveřového CLA dokonce z 580 na pouhých 85 ks. Srpnové výsledky byly obdobné, však soud rozhodl až na konci druhého prázdninového měsíce.

Důsledek je překvapivý, ale veskrze logický. Ve Francii jsou již k dispozici data o registracích za první třetinu měsíce září. Zrušení zákazu prodeje vyneslo dva modely do top 10 – třída A je pátá a třída B devátá, celá značka Mercedes-Benz pak na pátém místě hned za Volkswagenem, výš už je jen trio domácích značek.

Diskuze (11)
19. 9. 2013 22:51
Re: MB
:yes:
19. 9. 2013 22:13
MB
Mercedes si prodejnost zaslouží svojí kvalitou a úžasným zpracováníma dosti udělá také i prémiový šmrnc. :-)
Ted ještě sesadit VW. :-)
19. 9. 2013 21:52
Re: Motor
no BMW by neslo len tak do toho,keby ...
19. 9. 2013 19:19
Re: Motor
Čí to jsou spíše motory? Hlavní části dělá Citroen, metalurgickým dodavatelem je divize Citroenu, zbylé části dodává několik externích výrobců, žádnou BMW. Na vývoji se podílely automobilky společně. Ke smontování motorů dochází u obou partnerů. Připomíná mi to Seat motory do Ibizy nebo Lada motory do Samary, se kterými pomáhali technici z Porsche, to také nebyly Prosche motory.
*/spoluprace-psa-peugeot-ci... ...
Avatar - WinDiesel
19. 9. 2013 16:27
Re: Motor
Jestli 1,6 turbo, potom z toho u Peugeotu a Citroënu moc štěstí nepobrali ......... Vývoj BMW, výroba ve Francii ............ a je to motor Citroën - takhle jednoduché je to.