Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malý Renault Modus získal v crash testu 5 hvězd!

Ondřej Láník
Diskuze (43)
Renault je momentálně jediná automobilka, která má ve výrobním programu 7 modelů s pětihvězdičkovým hodnocením od Euro NCAP. Primát je o to cennější, že posledním vozem s výbornou pasivní bezpečností je malý a cenově přístupný Renault Modus...

Renault je momentálně jediná automobilka, která má ve výrobním programu 7 modelů s pětihvězdičkovým hodnocením od Euro NCAP. Primát je o to cennější, že posledním vozem s výbornou pasivní bezpečností je malý a cenově přístupný Renault Modus, který se brzy dostane i na český trh.

"Bezpečnost pro všechny" je Renaultovou strategií, která se mění letos na podzim v realitu. Prakticky každý nový Renault je na tom po stránce pasívní bezpečnosti velmi dobře a největší francouzský výrobce dokazuje, že to ani nemusí stát zákazníka moc peněz (v Německu začíná cena Modusu na 12200 Euro).

Nejbezpečnější vůz své třídy posbíral 32,84 bodů z 37 možných a vedle celkového pětihvězdičkového verdiktu si odváží jako první ve své třídě 4 hvězdy za ochranu dětí.

Podrobné výsledky crash testů Renaultu Modus zveřejníme v listopadu, společně s hodnocením nové Škody Octavia, Citroënů C4 a C5, Audi A6, BMW 1, BMW 5, Fiatů Panda a Stilo, Kie Picanto, Fordu Focus, Hyundaie Getz a Volkswagenu Touareg.

Všechny dosud zveřejněné výsledky testů Euro NCAP najdete v samostatné rubrice Auto.cz, s množstvím fotografií a videí.

Další informace o Renaultu Modus najdete zde.

Ondřej Láník
Diskuze (43)