Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 2 je japonské Auto roku 2014-2015

Michal Fokt
Diskuze (32)
Zástupce nižší třídy Mazda 2 je nejnovějším držitelem ocenění Japan Car Of The Year (japonský Vůz roku), ale nechybělo mnoho a podruhé v historii vyhrálo auto z Německa.

Je logické, že Japonsko, jako ostatně každá země vyrábějící auta, je vůči svým produktům patriotické, v případě Nipponu už to však možná hraničí s obsesí - v pětatřicetileté historii ankety vyhrály japonské vozy čtyřiatřicetkrát - Honda 11x, Toyota 8x, Mazda 5x, Mitsubishi a Nissan 4x a Lexus a Subaru jednou. O rozruch se v minulém období 2013-2014 postaral Volkswagen Golf, jenž jako první nejaponské auto tamní COTY vyhrál.

A nyní to málem dopadlo dalším šokem - jenom 19 hlasů dělilo od dalšího historického milníku Mercedes-Benz C. Takhle skončil se 407 hlasy druhý a vítězem se stala se 423 hlasy nová Mazda2 nebo Demio, chcete-li, čímž se počtem triumfů odpoutala ze skupiny "čtyřvítězných, kde byla spolu se Třemi diamanty a Nissanem.

Mazda 2 dostala maximálních 10 bodů z 22 od devětapadesáti porotců, zatímco Mercedes-Benz C totéž od 18, přičemž každý z nich má k dispozici 25 bodů a to tak, že 10 musí dostat nejlepší auto a zbylých 15 se musí rozdělit mezi všechny zúčastněné finalisty.

Sílící ambice německých značek potvrdilo třetím místem BMW i3, které ale získalo "jen" 340 bodů, následovalo Subaru Levorq (kombi na bázi Imprezy) se 124 body a stylové Suzuki Hustler se 65 body. U Mazdy se tedy slaví a to dost možná už dopředu i za období 2015-2016, protože nová MX-5 určitě bude jasným favoritem.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - Dinar
15. 10. 2014 07:38
Re: A madagaskarské Auto roku je jaké ?
"Tak se mi zdá..." no právě dojmy, zkus vyhledávač auto.cz.
Avatar - Dinar
15. 10. 2014 07:35
Re: A madagaskarské Auto roku je jaké ?
?
Avatar - Dinar
15. 10. 2014 07:34
Re: A madagaskarské Auto roku je jaké ?
Už se v tom jen plácáte, pindání o baworákistech a vw týmech a jejich webech a bla, bla.
Jde o to, že tu máme redaktora, který je fanouškem japonských značek, a výsledkem toho jsou mimo jiné i články na téma "japonské auto roku" nebo o různých edicích japonských výrobců pro japonský trh atd. O.K., proč ne, já jen, že neberu argument, podle kterého tyto články mají vyvážit články o škodovce, to je prostě faleš, vyváženost by znamenala, že autor pak nutně musí psát články na podobná témata také o jiných trzích a výrobcích, jenže to se neděje. Stačí si zadat do vyhledávače na auto.cz "Britské auto roku", "Italské" atd. atp., neobjeví se nic. Takže proč zrovna tolik pozornosti japonskému trhu a výrobcům, no proto, že jde o preferenci autora. S vyvážeností ani výbavami škodovky to nemá co dělat.

A jen na okraj, mentorování o nestrannosti a vyváženosti od diskutéra, který si dá přímo do avataru vlajku Nipponu, to snad jen >:D ;-)
Avatar - Ji/Ri
14. 10. 2014 19:20
Re: A madagaskarské Auto roku je jaké ?
Pořád v kategorii luxus proti tvému :-!
Avatar - TeeJay
14. 10. 2014 18:13
Re: A madagaskarské Auto roku je jaké ?
Když tak čtu ty tvé výlevy, říkám si, že je moc dobře, že auto.cz v týmu takového autora má. Vlastně by asi měl být v každém redakčním týmu - vyváženost se tomu říká, víš?

Bývaly (a nejspíš stále jsou) Autoweb(y) a (jemu) podobné, které tvořil tým hardcore baworákistů a podle toho to vypadalo. Ostatně takový podobný moc pěkný proVW tým tu býval ještě cca před rokem a obsah tomu odpovídal též. Teď se tu člověk dozvídá více o japonských autech a méně se tu slintá nad těmi, u ktrých je slintat povinnost a tak by to mělo být. :yes: