Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT Edition 1: Startovací série pro Paříž

Michal Fokt
Diskuze (1)
Mercedes v Paříži představí nový sporťák AMG GT rovnou ve speciální edici pro nedočkavé zájemce. Tentokrát chybí rychlé pruhy, přibylo však pevné křídlo.

Mercedes-Benz už před několika lety zavedl sympatickou tradici - prodeje svých novinek rozhýbává speciálními sériemi Edition 1, jimiž mohou majitelé dát jasně najevo, že byli mezi prvními, kteří s daným autem vyrazili na silnice a současně využívají toho, že získávají navíc něco exkluzivní výbavy. Výjimkou nebude ani zbrusu nové sportovní kupé AMG GT.

Mercedes-AMG GT se virtuálně představil před pár týdny a následně jsme v Affalterbachu absolvovali i první fyzické setkání, ta pravá světová premiéra však proběhne až za dva týdny v Paříži a součástí expozice bude i AMG GT Edition 1, které bude k dostání pouze v prvním roce výroby. Možná trošku překvapivě toto AMG nedostává do vínku žádný zuřivý lak karoserie ani rychlé pruhy, působí tedy dost obyčejně.

Jediným výrazným prvkem je pevné zadní křídlo a volba asi nejhezčích kol v nabídce v podobě zdvojených pětipaprsků v "BBS stylu", u AMG nezměnili v tomto případě dokonce ani červené lakování třmenů. Jak moc se bude Edition 1 lišit v kabině nebo co se šíře standardní nabídky týče, není zatím známo, jedná se totiž o únik oficiálních fotografií bez bližšího upřesnění. Na lepší snímky a informace si musíme ještě chvíli počkat.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - CountachSV
26. 9. 2014 07:06
Metroretro
Tohle auto je od Mercedesu chytrej tah, úplně ho vidím brázdit bulváry na Floridě. Není to žádná loď, to je velký plus. Pohled zezadu má ode mě a-b-s-o-l-u-t-o-r-i-u-m, zepředu je to hezké, ale už trochu okoukané a perfektnost pohledu z boku narušuje pouze ten přední spodní spoiler, jinak by line byla dokonalá - zasahuje až do britských sporťáků, je tam trochu cítit dokonce i vliv TVR.