Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C po faceliftu: První fotografie

Diskuze (46)
V březnu se začne prodávat facelift Mercedesu třídy C. První obrázky jsou ale k dispozici už nyní.

Detroitský autosalon v lednu 2011 bude místem premiéry faceliftu nejmenšího a nejprodávanějšího sedanu Mercedes-Benz – třída C se po čtyřech letech na trhu dočká omlazení. K zákazníkům dorazí modernizovaná řada W204 v březnu.

Aktuální provedení se stalo průkopníkem současného designového směru Mercedesu, facelift zase naopak přizpůsobí vzhled Céčka novějším modelům. Nová je přední kapota (vyrobená z hliníku), plastičtěji tvarovaný přední nárazník s pásy světelných diod pro denní svícení a především složitější tvar světel. Úpravy přídě čerpají inspiraci z faceliftu třídy CL.

Změny na zádi jsou kosmetické – mírně pozměněná grafika světel a jiný tvar zadního nárazníku.

Uvnitř se nachází přepracovaný přístrojový štít a za příplatek nový multifunkční displej systému Comand s větším rozlišením. Sportovně stylizované provedení Avantgarde dostane volant z třídy CLS. Bezpečnostní výbava se rozšíří o nové prvky jako Attention Assist, vůbec poprvé se v Mercedesu objevuje palubní připojení na internet.

V červnu 2011 se v C 250 CDI 4Matic objeví vylepšená verze automatické převodovky 7G-Tronic Plus, kterou postupně dostanou všechny verze třídy C s automatickou převodovkou. Standardem se stane systém Start-Stop a přímé vstřikování paliva, kromě toho Mercedes i prodlouží stálé převody. Díky tomu se mohou jednotlivé motorizace pochlubit lepší spotřebou paliva a bez výjimky označením BlueEfficiency.

C 220 CDI s manuální převodovkou bude mít kombinovanou spotřebu 4,4 l/100 km, o 0,4 litru méně než dosud. Zážehový šestiválec C 350 CGI posílí na 225 kW (+10 kW), kombinovaná spotřeba klesne o 1,5 litru (31 %) na 6,8 l/100 km.

V Německu přijímá Mercedes objednávky na faceliftovanou třídu C okamžitě po premiéře v Detroitu, tzn. od 10. ledna.

Diskuze (46)
25. 12. 2010 22:44
Re: Komorní C
Mne tá vlnka pod emblémom na maske príde ako celkom zaujímavý a už typický prvok. Určite sa mi spredu páči viac ako Passat.

Kupovať si kombi, lebo ma sklamal sedan - to nie je asi najlepší pohľad na vec. Čo tak kupovať kombi, lebo sa mi páči? Kombíky už dávno nie sú zásadne brané ako sťahováky, ale stále častejšie aj v mene štýlu. Práve C5 je jedným z príkladov - predchádzajúca generácia v kombíku bola pravým rodinným "sťahovákom", tá súčasná brnka na inú strunu.

Čo sa týka Laguny - poznám pár ľudí, čo zmenili názor, keď ju vyskúšali. Vzhľad nemusí byť jediným, alebo hlavným kritériom. Onen aspekt som si na vlastnej koži skúsil sám - kúpil som si vybavený Renault Kangoo, aj keď som ho zo začiatku kritizoval - čo, ostatne, nájdeš v starších diskusiách k nemu. Presvedčili ma proste iné hodnoty.

Jasne, všetko je vec vlastných kritérií. Nateraz mi vychádza - ak strednú riedu, tak Mercedes C nie.
Avatar - Pekelná Micinka
25. 12. 2010 16:47
Re: Komorní C
Já vím jak vypadá Avensis a v kombi je to jedna z nejpohlednějších zadnic ve třídě. :yes: Bohužel vpředu je to stále to typické Toyoťácké beznázorní, které nesmí nikoho urazit a málokoho nadchne. [odkaz] Proti kombi obecně vzato nemám nic, ale musí pro jeho koupi být důvod, kupovat si kombi, proto, že mě na pohled zklamal sedan (př. C5), to by byla chyba. Mazda6 se mi líbí, ale je dost tlačená "sportovním" směrem, Lagunu bych úplně vynechal, tam je zajímavá jen ta cenovka.
24. 12. 2010 20:26
Re: Zepředu trochu Infiniti a Octavia :-)
Presne. V šesťdesiatejpiatej generácii príde tá krása (mimochodom, orientačne je naplánovaná v období medzi 60. a 70. generáciou)... >:D
24. 12. 2010 20:23
Re: Komorní C
Tak ja osobne nemám nič proti kombi, niekedy dokonca vyzerá lepšie ako limzína - viď C5, ktorý si práve spomenul. Ak by som vyberal v strednej triede, asi by to bol jeden z favoritov, rovnako ako Laguna. Možno by som ešte omrkol aj Mazdu 6, ale rozhodne by som neobišiel Toyotu, posledný Avensis je jedným z tých, ktorým prichádzam na chuť postupne. [odkaz] Rozhodne mi imponuje viac ako MB C.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 12. 2010 16:27
Re: Komorní C
Skoro by se mi chtělo napsat: poraď! Minulé Legacy bylo pěkné, tak dnes snad akurát nový Chrám víry >:-[] a Magda Seš, jinak bych nevěděl. No možná ještě C5, ale sedan se mi zezadu stále nelíbí.