Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL: omlazený elegán

Libor Zezulka
Diskuze (17)
Po čtyřech letech na trhu naordinoval Mercedes luxusně-sportovnímu roadsteru SL facelift. Změny jsou optického i technického rázu.

Čtyři roky vydržela třída SL, která má u Mercedesu více než padesátiletou tradici, na trhu beze změn. Do druhé poloviny života vstoupí luxusně-sportovní roadster s několika optickými, ale také důležitými technickými inovacemi. Designéři se snažili vtisknout třídě SL ještě sportovnější tvář, ale zbytečně přitom neexperimentovat a neriskovat přízeň zákazníků. Nakonec proto přemodelovali pouze přední nárazník, do kterého vsadili oválné mlhové světlomety a lehce upravili zadní část.

V interiéru se mnoho nového neudálo, zákazníci se mohou těšit alespoň na jemnější kůži, nové barevné kombinace a větší koncentraci hliníkových dekorativních prvků. Ačkoliv soupis zákroků provedených v exteriéru a interiéru napovídá opak, nezůstalo pouze u renovace fasády, ale dostalo se také na základy. Například nově vyladěný podvozek ABC (Active body control - standardně u SL500 a SL600) zlepšuje jízdní stabilitu a dovoluje například svižnější projíždění zatáček.

Pro sportovce Mercedes nachystal i nové motory. Osmiválec 5,5 litru v SL500 nyní poskytuje výkon 285 kW a točivý moment 530 Nm, třída SL s ním zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,4 sekund. Šestiválec 3,5 litru v SL350 vyvine maximální výkon 200 kW, sprint z 0 na 100 km/h v tomto případe potrvá 6,6 sekund. Jak šestiválec, tak osmiválec bude standardně spojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou 7G-Tronic, její sportovní variantu nabídne Mercedes za příplatek.

Faceliftovaná třída SL se představí na autosalonu v Ženevě, který startuje už na konci února.

Libor Zezulka
Diskuze (17)
19. 1. 2006 16:47
Re: KDO UMÍ
Jestli ti nechutná kaviár, pak... chyba nebude na straně kaviáru... ;-)