Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz bude svá auta prodávat přes internet

David Bureš
Diskuze (7)
Automobilka Mercedes-Benz chce zvýšit své prodeje. Internetovou generaci má nalákat na prodej svých aut přes internet.

Mercedes-Benz bude od konce roku prodávat své automobily také přes internet. Jako první se této možnosti dočkají němečtí a polští zákazníci v Hamburku a Varšavě, a to ještě před koncem roku.

Klienti si budou moci přes internet automobil objednat a zvolit řešení jeho financování. Závěrečnou fázi prodeje však bude nutné i nadále provést přímo u dealera značky. Auto bude možné si vyzvednout u prodejce, nebo bude možné si jej nechat přivést na vybrané místo. Vedle objednání auta si zákazníci přes internet budou moci naplánovat testovací jízdu s ním.

Automobily budou prodávány prostřednictvím internetového obchodu Mercedes-Benz Connection. Nabídnuta zde bude většina nejprodávanějších modelů, které budou již předem nakonfigurovány. V jejich výbavě mají být prvky, které si zákazníci běžně objednávají.

Mercedes-Benz zatím bude testovat reakce zákazníků na tento styl prodeje. Pokud klienti o něj budou mít zájem, nabídne jej automobilka i v dalších místech. Mercedes-Benz každopádně očekává, že fyzičtí oficiální prodejci budou mezi zákazníky nadále nejoblíbenější cestou, jak si auto koupit.

Analytici předpovídají, že prodej aut přes internet může nalákat hlavně mladé zákazníky, kteří jsou techničtěji zdatní. Zároveň však dodávají, že koupě automobilu je natolik specifická a finančně náročná, že většina klientů si jej raději půjde prohlédnout a koupit do showroomu. Zatímco nákup elektroniky přes internet je už běžnou věcí, na nákup auta přes internet se nám bude zvykat hůře.

Prodej aut přes internet plánuje také BMW, které chce touto cestou prodávat elektromobil i3. V budoucnu by však přes internet mohlo nabídnout všechny své modely.

David Bureš
Diskuze (7)
14. 8. 2013 09:20
Re: To tu malo byť už dávno !
Co sa tyka nachytavania predajcov, tiez to nejak nechapem.
Na druhej strane s nazorom ohladne predajni suhlasim, po showroome sa treba prejst, do auta si treba sadnut, vyskusat ho. To na internete mat nebudes. :-) .

Ak si chces kupit auto online, uz teraz je kopu moznosti (aj u novych aut)
14. 8. 2013 08:16
Re: To tu malo byť už dávno !
Jakože si o nějakém modelu něco nastuduješ a pak to vybalíš na prodejce? Víš, někdo prodává ovoce, někdo telefony, někdo "musí" prodávat auta a ne jenom jedno, o kterém se něco naučíš. Samozřejmě, měl by o nich vědět, ale zkoušet ho na nějaké špeky a pak ho ještě opravovat...no nevím. Když by to byl arogantní frajírek, tak bych si asi taky smlsnul, kdybych ho na něčem nachytal, ale jinak pro tebe pochopení nemám 8-s
Avatar - Aladeen
13. 8. 2013 21:38
Re: To tu malo byť už dávno !
Ísť si kúpiť auto by malo byť stále určitým zážitkom a ja by som si kúpu auta bez predajne nevedel predstaviť ... Raz o tom GTI písal dobrý článok o kúpe auta ...

PS. Ja ale stále rád skúšam predajcov , následne ich opravujem ... Je to síce čudné , ale mňa to proste baví >:-[]
Avatar - flyboyeda
13. 8. 2013 19:13
Re: Přesně ve šlépějích...
přidá se i Audi?
Avatar - nalimer
13. 8. 2013 16:16
Re: To tu malo byť už dávno !
veru. zákazníci sú rôzny. od slečny v bodkovaných šatách, čo chce niečo červené ku kabelke až po naštudovaných, čo môžu dávať lekcie predajcom.
ja by som skôr prišiel s týmto prístupom predaja vozidiel pri lowcost autách. resp. aj v kamenných reťazcoch (v Tesco si pribalím k nákupu jeden Hyundai i20 so splátkami bez navýšenia cez ich financie)