Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: zvýšení prodeje v ČR díky novým modelům

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Společnost DaimlerChrysler Automotive Bohemia, která je importérem vozidel značky Mercedes-Benz oznámila rekordní nárůst prodeje u osobních vozidel.

Za první čtvrtletí 2006 bylo v ČR prodáno 407 osobních Mercedesů, což představuje nárůst 50 % oproti stejnému období v r. 2005 (271 ks). Ještě větší nárůst byl zaznamenán v samotném březnu 2006, kdy bylo prodáno 157 vozidel. To oproti březnu 2005 (100 ks) znamená dokonce 57% navýšení. Hlavní podíl na skvělém výsledku mají především nové modely. „Jsme rádi, že se potvrdil předpoklad úspěchu vlajkové lodi – nové Třídy S.

"Velmi příjemně nás překvapil nástup zcela nové modelové řady Třídy R a těší nás samozřejmě neutuchající zájem o veleúspěšnou Třídu M.“ uvedla vedoucí prodeje osobních vozidel Mercedes-Benz v ČR paní Martina Jandečková.

Sečteme-li osobní a lehká užitková vozidla prodal Mercedes-Benz za první čtvrtletí celkem 779 automobilů, ale celých 313 vozů z tohoto počtu bylo prodáno v březnu. Mercedes-Benz je nejprodávanější premiovou značkou na českém trhu, ale přibližně polovinu prodejů přitom tvoří lehká užitková vozidla, včetně klasických dodávek.

Tisková zpráva uvádí také v březnu meziročně zvýšený počet prodaných vozidel Smart o 20 %. V praxi to znamená, že se prodalo místo pěti loňských vozů celkem šest Smartů (dva ForTwo a čtyři ForFour).

Podrobnější výsledky prodeje automobilů za první čtvrtletí roku naleznete v článku zveřejněném minulý týden.

Ondřej Láník
Diskuze (32)
18. 4. 2006 17:18
Re: co si budeme povídat...
:yes: