Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zvýší výrobu v Číně

Michal Fokt
Diskuze (1)
Počátkem příštího roku Mercedes výrazně zvýší množství svých aut s visačkou Made in China. Zajistí to zejména rozjetí výroby kompaktního crossoveru GLA.

Mercedes-Benz GLA patří k autům, která dost výrazně polarizují názory na vzhled, i přesto nebo možná právě proto považují ve Stuttgartu tento vůz za jednu z nejdůležitějších novinek. V USA automobilka předpokládá, že podivně vypadající GLA přivede ke značce více nových zákazníků, než sexy sedan CLA a boom zmíněného kompaktního SUV očekává i v Číně.

Mercedes GLA je také hlavním důvodem, proč se od příštího roku výrazně zvýší počet v Číně vyrobených vozů s trojcípou hvězdou na masce chladiče. V lednu se totiž v joint-venture továrně Beijing Benz Automotive Co (BBAC), rozjede produkce "géeláček" pro tamní trh. Investice do čínského výrobního závodu GLA si vyžádají investice ve výši 5 miliard dolarů, jaký bude objem výroby ale zatím nebylo zveřejněno.

Šéf Mercedesu Dieter Zetsche navíc prozradil, že GLA nebude jediný kompakt, jenž bude opouštět továrny čínské fabriky BBAC. Ještě v průběhu příštího roku se přidají "další" modely nižší střední třídy, jejichž zavedení do výroby si vyžádá navrch ještě 1,25 miliardy dolarů. S největší pravděpodobností půjde o sedan CLA, protože vozy s tímto typem karoserie jsou v Číně extrémně populární.

Michal Fokt
Diskuze (1)
22. 10. 2014 08:24
Hnůjdaj
Tato reklama na Hyundai, je tedy již opravdu odporná... Z voňavého GLA do celou živostnost smrdícího iX35, děkuji nechci, navíc je GLA opravdu hezží než co kdy dokáží korejci splácat...