Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes CLS už má minimum tajemství, první fotky unikly krátce před premiérou!

Stanislav Kolman
Diskuze (68)
Premiéra nového CLS je sice naplánována až na zítřejší den, první uniklé snímky však kolují sociálními sítěmi už dnes.

Co si budeme nalhávat, člověk nemusí mít dvakrát velkou představivost, aby si z již odhalených záběrů na detaily dokázal spojit, jak asi bude nové CLS vypadat. Mercedes nás chtěl napínat až do zítřejší oficiální premiéry na autosalonu v Los Angeles, Australan Motoring však uveřejnil fotografie již dnes.

Čtyřdveřový elegantní sedan-kupé přijíždí v třetí generaci s lehce přikořeněnou přídí, světla jsou zamračenější a doprovází je robustní maska s velkým logem automobilky. Pohled na záď odhaluje velkou podobnost s tradičními kupé stuttgartské automobilky, žádné velké překvapení se tedy nekoná.

Zatím víme, že se můžeme těšit na mezigenerační zhubnutí o několik desítek kilogramů. Milovníci sportovní jízdy netrpělivě vyhlížejí ostré provedení AMG, zatímco návrat provedení shooting brake je kvůli okrajovému zájmu nepravděpodobný.

Lákadlem je nová technika, zejména řadové šestiválce. Spekuluje se také o příjezdu elektrifikovaného provedení a tajemstvím není ani to, že CLS dostane dva typy odpružení. Více informací včetně fotografií v maximálním rozlišení a podrobnějších technických údajů dostaneme až po zítřejší tiskové konferenci.

Stanislav Kolman
Diskuze (68)
Avatar - Rysguf.
30. 11. 2017 17:12
Re: FUJ TO JE HNUSNÝ
Okej, to je pravda. V8 od 88 tusim. Ale aj tu na auto.cz najdes clanky o V8 o tom ze to bol pokus prerazit medzi elitu. Pokus zavrseny modelom A8 v 94'. Nieco ako skusa hyundai s genesisom. Bolo to take skvele rozatahane audi 200. Ale na mb s a bmw 7 vtedy audi v8 este nemalo. Ani technikou (az na motor) ani nemali long verzie. Proste zaciatky :-)
Avatar - white label
30. 11. 2017 02:00
Re: Jak zabít design
16" je prostě jen 16", dávno už to není nic extra nadstandardního ani v této třídě. Za mě tady tak 16"ka na zimu, na léto spíš 17".
Každopádně celočerný disk (+ černá pneumatika) je obecně (opticky) problém, pokud bys tady tu linku začernil, bude to vypadat ještě hůř. Ideální by v tomto případě bylo použít světlejší disk, který by pak tu "hraniční" linku vůbec nepotřeboval.
Např. i Porsche u těchto (viz odkaz) TOP příplatkových kol používá obvodovou linku jen u černého provedení, u světlejších barev (stříbrná, šedá...) stejných disků kol linku naopak nemá.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

29. 11. 2017 20:04
Re: FUJ TO JE HNUSNÝ
Před A8 byla ještě V8. Je to její přímý předchůdce. Je z doby před zavedením označení Ax.
29. 11. 2017 19:51
Re: interiér
Je to úsměvné. Bohužel řada tradičnějších výrobců elektroniky buď zanikla, nebo ustoupila. Pořád jsou alternativy, ale spíš z Japonska než Evropy. V autech je výběr značný.
29. 11. 2017 15:35
Re: Jak zabít design
Vypadá to ještě hůř jak černý plecháč a to je co říct. Třeba Spaceback je tragédie v bledě modrém. Opět dokonce v "tovární" reklamní prezentaci. Díky tomu proužku to vypadá jak 13ky, přitom to jsou spíše nadprůměrné 16".
[odkaz]