Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistr světa v rallye Ogier pomůže s vývojem rychlých Volkswagenů

David Bureš
Diskuze (5)
Sébastien Ogier už pomáhal s vývojem aktuálního Volkswagenu Golf R. Chybět by neměl ani u testování dalších aut.

Automobilka Volkswagen chce maximálně vytěžit letošní úspěch ve světovém šampionátu rallye, ve kterém získala titul mezi značkami a její jezdec – Francouz Sébastien Ogier – se stal ve WRC mistrem světa. Tento pilot by měl hrát širší roli ve vývoji sériových Volkswagenů.

O možném podílu Ogiera na vývoji nových silničních aut hovořil s britským magazínem Autocar šéf vývoje Volkswagenu Heinz-Jakob Neusser. „Má speciální know-how v tom, jak se sportovní auta mají řídit,“ uvedl Neusser.

Z tohoto prohlášení vyplývá, že Ogier nebude pomáhat u vývoje rodinných MPV typu Golf Sportsvan, ale že se primárně zaměří na testování sportovních modelů. S jedním takovým Volkswagenem již Ogier pomáhal – s Golfem R, se kterým se projel i na slavném německém okruhu Nürburgring.

Ogier nebude prvním závodníkem, který pomůže s vývojem sériových aut. Už slavný Ayrton Senna, trojnásobný mistr světa ve Formuli 1, pomáhal s nastavením supersportu Honda NSX. Němec Sebastian Vettel, čtyřnásobný mistr světa ve Formuli 1, pak dokonce pracuje jako „ředitel pro výkonnost“ ve vývojovém oddělení značky Infiniti. Vettel se podílel na vývoji „svého“ FX Vettel Edition nebo sedanu Q50.

Sébastien Ogier se narodil 17. prosince 1983, prvního závodu ve světovém šampionátu rallye se zúčastnil v roce 2008. V počátcích své kariéry ve WRC jezdil s vozy značky Citroën – nejprve s C4 WRC, v roce 2011 s DS3 WRC.

Od roku 2012 je Ogier členem stáje Volkswagen Motorsport. Ta loni nasazovala do světového šampionátu v rallye Škodu Fabii S2000, protože ještě probíhal vývoj aktuálního Pola R WRC. Ogierovým spolujezdcem je Francouz Julien Ingrassia.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - white label
27. 11. 2013 14:03
Re: Ogier
Jen potvrzuješ to, co jsem napsal, zatímco u Hondy mohou zákazníci o novém CTR pouze dlouze snít, u konkurence je naopak z čeho reálně vybírat... *) ;-)
Avatar - Choochoo
27. 11. 2013 07:21
Re: Ogier
Nepredhazuj mi tu vase sny o MRS ;-) Honda sni uz o case pod 8min >:-[] Pomaly G7R jde realne objednat a rychlejsi MRS uz jde realne davno koupit >:D
Avatar - white label
27. 11. 2013 00:55
Re: Ogier
Podle příspěvku logicky předpokládám, že už jsi G7R řídil..., tak se nestyď a klidně se poděl o své osobní dojmy...

P.S. Nový Golf R s 300 PS už se dá aspoň reálně objednat, zatímco zájemci o nový CTR, si ještě dlouho můžou leda tak nastříkat "Type-R" logo na asfalt "severní smyčky"... a nekonečně snít o tom, že jednou snad tady Type-R překoná někdejší čas MRS Cup. >:-[]
Avatar - Choochoo
26. 11. 2013 22:20
Ogier
Nekdo ladi rychlost a Ogier asi komfort, pac Golf R 8-s. Spise meli rict Vettelovi, aby si nad chvili od Renaultu odskocil >:D
Avatar - Dylan McKay
26. 11. 2013 11:46
Kde je ten článek o nenávisti vratislavických vůči F. Porsch
Taky ho nechala vymazat židovská obec?

edit: už je zpět...