Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi ASX dostane v Americe nový motor, českou nabídku to neovlivní

Jan Mička
Diskuze (4)
Americké Mitsubishi ASX dostane motor z většího Outlanderu. Jde o čtyřválec 2.4 MIVEC s výkonem 125 kW.

Mitsubishi ASX se na severoamerickém trhu prodává pod názvem Outlander Sport a v nabídce má pouze jediný motor – dvoulitrový atmosférický čtyřválec MIVEC o výkonu 110 kW v 6.000 otáčkách za minutu. Na poměry evropské motorové palety to není mnoho, ne však na dlouho.

Podle informací zámořského zastoupení třech diamantů se pod kapotou modelu ASX objeví čtyřválec 2.4 MIVEC o výkonu 125 kW a točivém momentu 220 N.m.Ten pochopitelně není nový, ale pochází od většího Outlanderu, pro který je v nabídce jak s pohonem předních, tak všech kol. Zajímavá ovšem bude nabídka převodovek – u dárcovského SUV totiž neexistuje možnost volby manuální skříně.

Zjišťovali jsme, jak se nabídka nového motoru v Severní Americe dotkne evropského, potažmo českého trhu. V tomto ohledu se u nás nic podobného neplánuje, proto bude Mitsubishi ASX i nadále dostupné s motory 1.6 MIVEC (86 kW), 1.8 DI-D MIVEC (110 kW) a 2.2 DI-D (110 kW). Ceny začínají na 369.000 Kč, nejlevnější turbodiesel s pohonem všech kol a manuální šestistupňovou převodovkou stojí od 542.850 Kč.

Jan Mička
Diskuze (4)
10. 2. 2015 13:51
ubohost
Ano,takže v naší geniální strategii s názvem: nebudeme nabízet pořádný benzínový motor budeme pokračovat I nadále. Bravo Mitsubishi!
10. 2. 2015 13:02
skoda, skoda
je zle, ze v CR nie je mozne objednat ASX ako stvorkolku hoci aj s tym dvojlitrom. Ako majitel dieslu hovorim, ze toto auto by vyuzilo lepsie benal. ten 2,4MIVEC poznam, mal som ho v pozicanom Mitzu Galant v USA, jazdilo to velmi pekne a priemerna spotreba s 6st automatom (hydromenic) bola po 3600km pri obsadeni 2 os a plnom kufri batoziny 8,2litra/100.. takze by to v tom ASX bolo pohodovo do 8 (je mensi a ma nizsku hmotnost) - skoda no :-( ostava nam len srandovna 1,6 pre maminy do mesta (som z kategorie ludi, co neruzumeju SUVckam len s prednym pohonom :-)
Avatar - Ada je zase tady
9. 2. 2015 21:14
Re: asx / outlander sport
Mitsubishi ztrácí postavení na trhu od okamžiku, kdy do svých vozů přestali montovat motor 2.0TDI
Avatar - 3_diamanty
9. 2. 2015 19:55
asx / outlander sport
pozrel som si predaje v usa a su dost podobne tym nasimv v eu..... kym u nas sa v roku 2014 predalo okolo 35 tisic tychto aut ..... v USA to bolo okolo 31 tisic , aj v eu aj v usa tento model oproti roku 2013 vyrazne predajne rastol a tak ma neprekvapuje ze mitsubishi nadalej z neho chce vytazit co najviac.... kym u nas nedavno dostalo ASX silny 2,2 dizel z vacsieho outlandera ...... v usa do neho zase daju silnejsi benzin z outlandera..... kazdemu podla chuti ved preco nie... u nas slapu dizle v usa zase benzin a tento benzin moze tomuto autu opat pomoct v usa k este lepsim predajnym vysledkom. ASX zreje ako vino.... z roka na rok sa mi paci viac a dnes je uz zakladna 1,6tka dokonca v takej cene akej bol nas sportback v r 2011 ..... a to je na ASX hodne dobra cena... este jedna vec.... razvorom ASX poraza takmer vsetkych najblizsich konkurentov.. to je aj sportage aj kaskaj aj tiguan a par dalsich ..... ja viem nezda sa to... auto ma kratky zadny previs a dost klame telom ... ale priestor v kabine je ozaj kralovsky ;-) moc sa mi to auto paci...