Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi GMS: Budoucí generace tří diamantů s novým designem

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Mitsubishi představí v Ženevě nový model, který bude nést jiné designérské prvky, než na které jsme byli doposud zvyklí.

Pryč jsou provokativní tvary nasupené přídě aktuálních modelů, například Coltu, Lanceru, Outlanderu či ASX. Tři diamanty se zatím pochlubily pouze fotkou přední části. Ta je hranatá a dosti usedlá, byť tvar hlavních světlometů nese určité známky agresivity. Připomíná vzdáleně poslední provedení Pajera.

Dosud ale není jasné, jak velké auto bude a do které kategorie bude patřit. Mitsubishi jej zatím označuje pouze zkratkou GMS. Sériová verze se ovšem objeví na evropském trhu ještě letos. Automobilka ve velmi blízké budoucnosti uvede celou řadu osobních vozů, crossoverů a SUV s novým designem. Bude globální, Japonci ji tedy hodlají prodávat po celém světě. Hovoří se také o sériovém plug-in hybridu. Mitsubishi jede jako mnozí jiní na ekologické, vzpomeňme například elektromobil i-MiEV nebo čistý turbodiesel 4N1.

Klíčovým modelem pro Mitsubishi Motors Corporation je ale zástupce trochu jiné kategorie než do lehkého terénu: městský Mirage. Coby koncept byl vystaven na nedávném autosalonu v Tokiu (Tokyo Motor Show). Produkční verze se dostane letos nejprve do Thajska, postupně se novinky dočká opět celá planeta. Evropa přijde na řadu s největší pravděpodobností až příští rok.

Mirage je nástupcem Coltu, který se na japonské auto vyrábí neobvykle dlouho, celou dekádu. Ve své domovině se prodává od roku 2002, evropská verze přišla na řadu o dvě léta později a po dalších čtyřech se objevila radikálně modernizovaná verze, kterou má Mitsubishi v nabídce dosud. Většinou bývá nesprávně uváděna jako nová generace.

Název Mirage byl používán už v nedávné minulosti, jmenoval se tak větší Lancer pro severoamerický trh.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2012 14:51
Re: Pro mě dobrý
Vypadá to slušně. :yes:
Avatar - WinDiesel
20. 1. 2012 14:19
Pro mě dobrý
:-) :yes:
20. 1. 2012 10:56
Design mitsubishi
Jestli tenhle design přední "tlamy" budou cpát na všechny modely, ta tyhle auta ani nechci vidět.

Nejlepší je mitsubishi tak jak ho tady máme přímo nyní. Nejlepší design současností má řada lancer za kterou se na ulici otočí snad každý a nepotřebuje mít na zadku tři spoilery, vytáhly blatníky nebo 100db výfukový systém.

Prostě současná generace předběhla dobu(co se exteriéru týče) a proto bych nic neměnil!!!

20. 1. 2012 10:11
Re: Achjo
Presne tohle me pri pohledu na tu fotku :-O taky napadlo. Z meho pohledu melo Mitsuibishi dobry design v 90. letech. Napr. ty dve generace Galantu byly designove velmi povedene. Od te doby se tak nejak placaji na miste.
(Dobry design meli i na pocatku 40. let. Takove Zero bylo nadherne letadlo :-) )
20. 1. 2012 09:24
Achjo
Zdá se to jenom mi, nebo si taky myslíte, že by se to auto mohlo jmenovat Volkswagen Outlander? Silně ve mě evokuje design VW a dle kapoty a mohutnosti masky bych řekl, že by to mohl být koncept pro nový Outlanader. Změna designu je fajn (Audi by se mohlo nechat inspirovat..), ale nemyslím si, že design á la VW je to pravé ořechové..