Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: omlazený Lancer a divoký Sportback

Libor Zezulka
Diskuze (38)
Do modelového roku 2006 vyslalo Mitsubishi sedan a kombi Lancer, s nímž slaví nečekané úspěchy na východě Evropy v upravené podobě.

Lancer 2006

Přední část nyní zdobí širší a výraznější mřížka chladiče, mohutnější nárazník s většími vstupy vzduchu, zadní část se chlubí novým nárazníkem. V interiéru Mitsubishi namíchalo nové barevné kombinace, přidalo nové čalounění a rozšířilo výbavu. K dostání bude automatická klimatizace, loketní opěrka, čtyři okna s automatickým dojezdem a sportovní paket Invite a Intense obsahující volant MOMO, kožený potah řadicí páky a ruční brzdy a 15palcová litá kola resp. volant MOMO, krátkou řadicí páku s koženou hlavicí, koženou rukojeť ruční brzdy, hliníkové pedály a 16palcová litá kola.

Concept- Sportback

Už v roce 2006 se očekává nástupce Mitsubishi Lancer, který by mohl být oděn do kabátu podobného střihu, jako má studie Mitsubishi Concept- Sportback odhalená na IAA. Automobil postavený na společném základu s novým Dodge Caliber by s ním měl sdílet jak podvozkové komponenty, tak také některé motory. O definitivním jménu sériového modelu lze zatím jen spekulovat, avšak již nyní je zřejmé, že Audi, které prodává A3 Sportback ve stejné velikostní třídě, by mělo zbystřit smysly.

Ostatně v oficiální tiskové zprávě Mitsubishi o popularitě praktických, ale sportovně laděných hatchbacků mezi prémiovými evropskými značkami hovoří, čímž mezi řádky naznačuje, že nehodlá nechat konkurenty slízat všechnu smetanu. Technická data se kromě rozměrů 4,5 x 1,795 x 1,45 metru a rozvoru 2,6 metru omezují na obecný výkon motoru okolo 147 kW a blíže nespecifikovaný pohon všech kol. Není bez zajímavosti, že design studie má na svědomí evropské studio Mitsubishi situované nedaleko německého Frankfurtu.

Libor Zezulka
Diskuze (38)