Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander PHEV dostalo facelift, vypadá dynamičtěji

Jan Mička
Diskuze (3)
Hybridní Mitsubishi Outlander se neprodává ještě ani dva roky, stihlo už ale projít omlazovací kůrou.

V našich končinách se s hybridním Mitsubishi Outlander moc nesetkáte, od října 2013, kdy jej japonská automobilka uvedla na evropský trh, se pro něj ale rozhodlo více než 40.000 zákazníků. Největší odbyt Mitsubishi zaznamenalo v Nizozemsku (17.733 kusů), kde můžete díky daňovému zvýhodnění potkat Outlander PHEV doslova na každém roku, následuje Velká Británie (11.975 kusů), a trojici nejlepších uzavírá Švédsko (3.195 kusů).

Je ale více věcí, které u Outlanderu nabírají nebývalé rychlý spád. Například modernizace. S prozatím poslední jsme se setkali teprve nedávno a stejný designový styl přebrala také hybridní verze PHEV. Karoserie se nechala inspirovat studií PHEV Concept-S z loňského autosalonu v Paříži, příď dostala masivní chromované lišty tvaru bumerangu, zvětšila se maska chladiče a zcela zmizela efektní vlnka táhnoucí se od vnějších rohů světlometů. Auto už nevypadá tak uhlazeně a na první pohled neprozrazuje, že se jedná o papírově neekologičtější verzi celé nabídky.

Základní linie přístrojové desky zůstaly zachovány, všechno ale vypadá kvalitněji a hodnotněji. Změny prospěly především středovému tunelu, palubní počítač už nevypadá tak archaicky, a šanci dostal zcela nový čtyřramenný volant s páčkami pro nastavení úrovně rekuperace energie.

Mitsubishi zapracovalo také na odhlučnění kabiny a snížení vibrací. Díky menšímu vnitřního tření je hybridní ustrojí spojující dvoulitrový čtyřválec MIVEC (89 kW) a dva elektromotory (každý o výkonu 60 kW) až o 8 % efektivnější. O 0,6 kilometru se navíc zvýšil dojezd čistě na elektřinu, bez emisí by tedy měl být schopen ujet asi 53 kilometrů (kombinovaná spotřeba má být okolo 1,9 l/100 km).

Oficiální informace hovoří o uvedení modernizovaného Outlanderu PHEV 9. července, týká se to však pouze Japonska. Na evropském trhu bude vůz k dispozici později, konkrétní termín zjišťujeme. Dříve se ale můžeme těšit na uvedení standardního provedení po faceliftu, které by se u nás objevit v průběhu léta.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - rimow11
19. 6. 2015 22:47
Re: Je to zase
Praveze vyzera perfektne, asi uz horsie vidis >:D
19. 6. 2015 14:12
Re: Je to zase
No vidíš: já bych si i myslel, že si nezasloužím číst tvoje zmrdský příspěvky....

No stalo se.
Avatar - Ada je zase tady
19. 6. 2015 13:30
Je to zase
o kus větší pouťovka :no: Tohle auto si takový zmrdský design nezaslouží.