Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: Spolupráce na velkém sedanu s Nissanem stojí

David Bureš
Diskuze (6)
Mitsubishi spolupracuje s Nissanem na několika projektech. Jedním z nich má být i společný vývoj velkého sedanu.

Součástí spolupráce mezi automobilkou Mitsubishi a aliancí Renault-Nissan oznámené na podzim 2013 měl být i sedan vyšší střední třídy. Velký sedan z dílny francouzsko-japonské aliance měl být prodáván se znaky Mitsubishi. Tento projekt zacílený primárně na americké zákazníky ale aktuálně nespěje k realizaci.

Projekt je v současnosti zastaven, což potvrdil výkonný viceprezident amerického zastoupení Mitsubishi Don Swearingen. Ten na setkání s americkými prodejci vozů Mitsubishi uvedl, že k autu nemůže v tomto okamžiku říct nic víc, než to, že tento projekt stojí.

Dealerům, kteří se o nový automobil zajímali, Swearingen neřekl bližší podrobnosti. Není tak jasné, jestli je projekt velkého sedanu jen pozastaven, nebo zcela zastaven. „Všechny možnosti jsou stále otevřené,“ řekl k tomuto tématu na dotaz serveru Automotive News Swearingen.

Swearingen rovněž nepřiblížil, zda je nějaký problém v celé spolupráci mezi oběma firmami, nebo jen v projektu velkého sedanu. Loni totiž Mitsubishi odhalilo plány na spolupráci s Fiatem (velký pick-up) a Chryslerem (malý sedan), což by mohlo naznačovat hledání nových partnerství.

S Nissanem ale Mitsubishi nadále úspěšně spolupracuje, například v segmentu kei car – supermalých aut pro Japonsko s maximální délkou 3,6 metru. Na japonském trhu Mitsubishi též prodává sedany Dignity a Proudia alias Inifniti Q70 (dříve M).

Přestože příchod nového velkého sedanu, který Mitsubishi aktuálně v USA ani na starém kontinentu nenabízí, není potvrzený, i tak se můžeme u tří diamantů těšit v blízké době na mnohé novinky. Letos dorazí na trh modernizovaný Outlander a ASX, v Evropě se nově dočkáme i malého sedanu Attrage. Před koncem roku se pak začne prodávat nový Lancer. Vrcholnou verzi Lancer Evolution ale nahradí vysokovýkonné SUV s hybridním pohonem.

David Bureš
Diskuze (6)
27. 1. 2015 15:01
Re: spoluprace s rendlíkem
a jedine co s tym mozes robit je pisast zvasty na forum 8-s inak deltoid/kosostvorec ste v skole nebrali? pussy vidi iba hlupy cech/slovak nikto iny v eu s tym problem nema ;-) aspon vidis aku mas uroven >:D >:D na pussy >:D ado naslahaj si nieco do zily 8-s
Avatar - pumpkin
27. 1. 2015 14:54
Re: spoluprace s rendlíkem
Áno, áno. A keď máte z času na čas povolenú vychádzku tak hneď si to namierite pred najbližšiu predajňu rendlíka a v župane vykrikujete na ľudí aby sa k tým strašným autám ani nepribližovali. Potom tradične príde žltý Trafic s majákmi a vy musíte do toho pekelného stroja nastúpiť. Tu tkvie celá vaša nenávisť k Renaultu, už je mi to jasné.
Avatar - Ada je zase tady
27. 1. 2015 14:14
spoluprace s rendlíkem
je vždy kontraproduktivní. Jen si Mitsu zatáhne do výroby nekvalitu. Hnissan není nic jiného, než šikmooký pussycar. :no: Pokud má MB alespoň špetku soudnosti, nešťastnou spolupráci s rendlíkem také přeruší hned, jak to bude možné.
Avatar - Hotwire
27. 1. 2015 12:20
Pajero
Nema tento rok prist aj nove Pajero?