Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mustang Shelby GT500KR: Král silnic se vrací!

Michal Otruba
Diskuze (34)
Na jaře příštího roku se na silnice vrátí jejich král. Ford totiž vzkřísí legendu Mustang Shelby GT500KR (KR – King of the Road – král silnic) právě v době, kdy původní originál z roku 1968 bude slavit 40. narozeniny.

Zvenku zdobí nového krále karbonová kapota, kterou budou na místě přidržovat pojistky jako u závodních speciálů. Výjimečný vzhled budou doplňovat rychlé pruhy, široké sání a nová 20‘‘ kola s designem od Shelbyho. Prodejní verze však bude mít kola sice se stejným designem, ale pouze o velikosti 18‘‘. Ve spodní částí předního nárazníku se usadily přívody vzduchu ke chlazení 14‘‘ kotoučů předních brzd Brembo, podvozek byl přepracován tak, aby měl řidič k dispozici co nejcitlivější řízení, na zádi jsou vidět koncovky výfukového systému Ford Racing.

Pod kapotou bude brumlat přeplňovaný osmiválec V8 o objemu 5,4 litru, který bude vylepšen Racing Power Upgrade paketem. Naladěn bude na výkon 398 kW (540 koní) a kroutící moment 690 Nm, což z něj činí nejsilnější Mustang všech dob.

O exkluzivitu tohoto modelu je postaráno, Ford totiž vyrobí pouhý jeden tisíc takto skvostných Mustangů, na což bude majitele upozorňovat pamětní plaketa na přístrojové desce. Znaky vztyčené kobry dostanou speciální podklad s upomínkou na 40. výročí.

Cena zatím není známa, ale odhaduje se na přibližně 50 000 dolarů. U odhalení tohoto vozu na Autoshow 2007 v New Yorku bude i samotný Carrol Shelby.

Michal Otruba
Diskuze (34)
Avatar - Honza Mička
4. 4. 2007 22:35
Re: LACNY
panove berte v potaz to ze vam to auto musi nekdo dovezt a homologovat u nas..dival jsem se na cenu Mustangu kdybych si cho chtel nechat dovezt a rozdil ceny byl asi 20 000 dolaru..a to nekecam..
Avatar - Lance
4. 4. 2007 15:22
Ááááá...!
To je nááádhera, já tohle auto miluju ze všech děl na světě nejvíc...!!! Snad se mi ten sen jednou splní, pracuju na tom! Vsadím se, že Shelby u nás v ČR nejezdí. Tohlle auto holt poutá pozornost ze všech nejvíc. Kdyby projeli po Václaváku za sebou Gallardo a za ním Shelby GT500KR, Lambo by nikoho nezajímalo, bylo by přímo trapný...! Tohle je BOMBA!!!