Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke Midnight Edition: Speciální verze pro USA

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
Limitovaných edicí není ušetřen skoro žádný automobil, stejně jako optických paketů. Platí to i pro všeobecně oblíbený malý crossover Nissan Juke.

Nenechme se mýlit tak trochu romantickým názvem Midnight Edition (midnight = půlnoc).Navíc se nejedná o omezenou sérii v pravém slova smyslu, ale právě spíše o stylový balíček. Ten obsahuje například černá desetipaprsková sedmnáctipalcová litá kola, střešní spoiler na víku pátých dveří a kryty zrcátek, taktéž ve stejném odstínu. Paket Midnight Edition bude nabízen za 1.200 dolarů (24.400 korun) od září napříč celou modelovou řadou Juke. Zákazníci tak ušetří 500 dolarů (asi 10.200 Kč) oproti tomu, kdyby si jednotlivé prvky objednali zvlášť.

Na technice se nezměnilo nic. Stále je pod kapotou celohliníkový zážehový řadový čtyřválec objemu 1,6 l s rozvodem DOHC, čtyřventilovou technikou přeplňováním a přímým vstřikem o výkonu 140 kW. Možností zůstává pohon všech kol s možností přenosu točivého momentu 240 Nm v poměru 50:50 na obě nápravy. Na výběr je i bezestupňové převodné ústrojí CVT.

Juke pro modelový rok 2013 prošel rozšířením vyšších stupňů zámořské výbavy (jsou celkem tři, S, SV a SL) o zadní kameru a nový typ audia Rockford Fosgate EcoPunch. V příplatcích najdeme například kožené sedačky, bezklíčkový systém a startování tlačítkem či navigaci. Naopak standardem je vždy šest airbagů, ABS a VDC. Odvážný, ale také velmi praktický interiér se vizuálně nezměnil. Nabídka barev karoserie se zvětšila o zlatou Atomic, stříbrnou a bílou perleť.

České zájemce o individualizaci vzhledu již tak dosti zvláštního vozu zklameme. Jak už napovídá titulek článku, paket Midnight Edition je určen pouze pro Spojené státy americké. S prodejem v Evropě se nepočítá a tak zbývá nadšeným fanouškům extravagantního Japonce pouze velmi problematický individuální dovoz dílů nebo celého nového vozu.

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
18. 8. 2012 11:52
Re: To snad né
Řekl bych že i design má svoje měřítka. Jsou i designérské soutěžě, tedy vzhled subjektivní až tak není. Sádrovej traslík a Roomster bude vždy mezi hnusem. Juke možná není krásnej, ale je minimálně zajímavej ;-)
17. 8. 2012 13:50
Re: Brrrr...
Ohavnost je Yeti, Roomster, Multipla. Tohle je roztomilý. Mít to větší kufr tak s 1.6 turbo je to jasná volba :yes:
17. 8. 2012 13:48
Re: Brrrr...
Taky se mi líbí. :yes:
17. 8. 2012 10:31
Re: Název
tak to sedí :yes:
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: To snad né
Pod tento příspěvek se mohu jen podepsat :yes: