Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Note: 100 tisíc prodaných vozů v Evropě

Kamil Kýr
Diskuze (15)
Jeden rok stačil na to, aby se v Evropě prodalo 100 tisíc vozů Nissan Note. Prodejní výsledky tak tento vůz staví na třetí místo v segmentu B-MPV před rivaly Renault Modus, Honda Jazz nebo Fiat Idea.

Prodejní analýzy vztahující se k Nissanu Note upozorňují na zajímavé výsledky a profil cílové skupiny. Polovina všech, co se rozhodli pro tento vůz, je vůbec prvními zákazníky Nissanu a třetina všech kupujících jsou ženy, z nichž polovina spadá pod věkovou hranici 50 let.

Tyto a další výsledky poukazují na roli vozu v rodině a potvrzují původní předpoklady automobilky, že Nissan Note je typickým rodinným vozem, který je každodenně využíván všemi členy rodiny a často platí za jediný a hlavní vůz v rodině.

Zhruba třetina majitelů Nissan Note má předchozí zkušenost s vozy z vyššího segmentu hatchbacků. Důvodem, proč se rozhodli pro Note, je prostornost a praktičnost interiéru. Na první pohled totiž vnější rozměry jakoby neodpovídaly vnitřním rozměrům. Vůz, který je dlouhý 4 metry, poskytuje podélný prostor pro nohy na zadních sedadlech (78 cm) podobný, jako nabízí Audi A6 nebo BMW řady 5, a přitom zachovává jeden z největších zavazadlových prostorů ve své třídě (po sklopení zadních sedadel až 1332 litrů).

Co se týče statistiky prodej samotného modelu, v případě volby barev laku nejčastěji volili zákazníci stříbrnou a zároveň se potvrdilo, že i netypické barvy označené jako Café Latte či Intense Blue se mohou líbit (v Anglii se právě barva Intense Blue prodávala nejvíce). Cena a citlivě volené složení výbavy rozhodlo o tom, že nejprodávanější byl střední stupeň výbavy ze tří možných s označením Acenta. Tento stupeň výbavy přesvědčilo 75 % zákazníků.

Dalším důležitým zjištěním bylo, že asi třetina zákazníků učinila konečné rozhodnutí díky designu a stylizaci exteriéru. Líbivý vzhled byl vlastně jedním z cílů už v počátcích vývoje, kdy tvůrci využili toho, že zákazníci byli lační po vyváženém a zároveň neobvyklém designu.

Kamil Kýr
Diskuze (15)
26. 4. 2007 14:15
Re: mám ho měsíc
Skus si do neho sadnut a previezt sa. Pre rodinu ako stvoreny. Este by mu pomohlo par cm dlzky navys e a tym padom o nieco vacsi kufor, ale inak O.K.