Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové MINI John Cooper Works

Dan Vořechovský
Diskuze (9)

Nový model MINI se dočkal továrního tuningu tři měsíce po své předpremiéře.

Uprostřed léta jsme vám přinesli první informace o novém modelu MINI, který byl představen na autosalonu v Paříži. Po třech měsících je na světě i první vylepšená tohoto nového modelu.

Úprav se neujal nikdo jiný, než firma John Cooper Works, která v roce 1961 vytvořila původní model Mini Cooper. Do parády si John Cooper Works vzala zejména výkonové parametry, které však zatím bohužel nebyly zveřejněny. Kromě toho obsahuje tuningový model výraznější aerodynamické prvky, masku chladiče vyvedenou v černé barvě a kryt masky motoru vyrobený z uhlíkových vláken.

Pro lepší přilnavost byl do zadního nárazníku zasazen difuzor, alternativně však může zákazník volit velký střešní spoiler. Výkonnostní ambice vozu potvrzují 19palcová kola z lehkých slitin nebo brzdy s vrtanými kotouči. V interiéru pak nechybí sportovní sedadla nebo indikátory zařazeného stupně. A protože jde o tovární tuning, platí na tento model i tovární servis a záruka.

Prodej nezačne dříve než na začátku roku 2008, ale je pravděpodobné, že některé díly z tohoto modelu budou jako příslušenství postupně přibývat v prodejní síti dealerů vozů MINI. Podrobné představení nového modelu MINI najdete ve starším článku

Dan Vořechovský
Diskuze (9)
31. 10. 2006 21:46
Re: Nove MINI?
S krizkem po funuse ... fotka uz je vymnenena!! 8-s
31. 10. 2006 15:10
Re: Nove MINI?
Podivej se na predni svetla - stare mini v nich nemelo blinkry, ty byly samostatne v narazniku ... rozdilu je vic, tento je vsak nejmarkantnejsi.
31. 10. 2006 10:48
Re: Nove MINI?
A navic, o cem to vlastne je. Zadna data, zadne obrazky??? Ze tam budou nejake spoilery a sportovni doplnky je snad jasne i tak, ne?? Tak nejak je to clanek o nicem ...
Avatar - Ricardo
31. 10. 2006 09:42
Re: Nove MINI?
Oko vidí :yes: Ale určitě se najde pár lidí co to nepozná ;-)