Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Fiat Punto na českém trhu (ceny a výbavy)

Libor Zezulka
Diskuze (38)
Fiat přivítal na českém trhu nové Punto. Bude se prodávat se třemi zážehovými a dvěma vznětovými motory, ve čtyřech stupních výbavy.

Na včerejší tiskové konferenci Fiat přivítal na českém trhu nové Punto. Uvedený název není mylný, původní označení Grande Punto se totiž zkrátilo na Punto. Nový hatchback s kabátem od ItalDesignu se bude prodávat se třemi zážehovými motory 1.2 (48 kW), 1.4 (57 kW), 1.4 16V (70 kW) a dvěma vznětovými motory 1.3 Multijet 16V (55 a 66 kW) a 1.9 Multijet (88 kW). Vybírat bude možné z celkem čtyř stupňů výbavy Active, Dynamic, Emotion a Sport, stupeň Sport je vyhrazen třídveřovému modelu s motorem 1.9 Multijet a 1.4 16V.

Základní výbava nového punta (Active) obsahuje ABS s elektronickým rozdělovačem brzdné síly EBD, airbag řidiče a spolujezdce, elektrický posilovač řízení Dualdrive, elektricky ovládaná přední okna, centrální zamykání, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka a dokonce palubní počítač. Výbava Dynamic přidává dálkové ovládání centrálního zamykání, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, zadní sedadla dělená v poměru 40:60 (ve výbavě Active se za dělená sedadla připlácí 4000 Kč), boční a okenní airbagy, přední mlhová světla a autorádio s šesti reproduktory a CD přehrávačem.

Ceník nového punta

Nejvyšší výbava Emotion navíc obsahuje ještě 15palcová litá kola, elektrické vyhřívání zrcátek, manuální klimatizaci (za automatickou si připlatíte 10 000 Kč), stabilizační systém ESP, protiprokluzový systém ASR a dále brzdový asistent HBA a Hill holder. Cena třídveřové varianty začíná na 279 900 Kč, pětidveřový model stojí o 15 000 Kč více. Nejdražší Fiat Punto 1.9 Multijet Emotion přijde v pětidveřovém provedení na 487 900 Kč.

Libor Zezulka
Diskuze (38)