Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový MB CL je nejtišší auto v luxusním segmentu (+ video)

Libor Zezulka
Diskuze (405)
Nový Mercedes-Benz CL není pouze luxusní a rychlý. Jde o nejtišší auto v luxusním segmentu, tvrdí automobilka.

Nový Mercedes-Benz CL si odbyl svou mediální premiéru na konci června (podrobné informace najdete v našem starším článku). Luxusní kupé převzalo mnoho dobrých vlastností od svých sourozenců, ale přidalo i některé další. V tiskové zprávě z minulého týdne například automobilka tvrdí, že nové CL je nejtišší auto v luxusním segmentu. Na základě jakých kritérií k tomuto dospěla a může své tvrzení podložit?

Mercedes-Benz uvádí, že konstruktéři od začátku počítali s tím, že vytvoří nejtišší auto v luxusním segmentu a tomuto cíli podřídili nejen tvar karoserie, ale také tvar a umístění stíračů, sklon A-sloupků a tedy i předního skla nebo tvar bočních dveří a vnějších zpětných zrcátek. Aby mohl změřit míru aerodynamického hluku a dokázat, že CL skutečně patří mezi nejtišší auta v luxusním segmentu, vyvinul Mercedes novou měřící metodu.

Ta spočívá ve využití třímetrové paraboly osazené citlivými mikrofony, která slouží jako plocha odrážející zvuk. V průběhu vývoje vozu konstruktéři tuto techniku měření hojně využívali a výsledkem je hluk v interiéru na úrovni 66 decibelů v rychlosti 140 km/h. Mercedes se ovšem nespoléhal pouze na techniku, neboť některé zvukové složky může zařízení vyhodnotit jako nerušivé, zatímco řidiče mohou obtěžovat.

V interiéru nového CL se proto vystřídalo na 60 řidičů, kteří vynikající akustický komfort potvrdili. O skvělé aerodynamice leccos napovídá i koeficient odporu vzduchu na úrovni 0.27 cx, tedy o 3.5 procenta méně než u staršího modelu.

Promo video

Libor Zezulka
Diskuze (405)
15. 8. 2006 23:05
Re: chytrej jak radio
Považuji tě za lháře lhářů.
14. 8. 2006 00:07
Re: whatever GTI, whatever
Nejsem Yaroukhu... zeptej se Skylina,on ti vše vysvětlí. Začni dnem 20.6. Vem to po příspěvcích... dokud se z toho nezblázníš... nejsi už od toho daleko... jsi lehce s charekterem negativně mimo průměr, a žel... na tomto servu než teoretik... to tě musí dost brát, viď?.. na mě se nevybíjej. Pracuj na sobě.
14. 8. 2006 00:00
Re: 66 PŘI 140
doufám, že neřídíš :-)
13. 8. 2006 23:59
Re: 66 PŘI 140
Co ty můžeš vědět, k čemu jsem přičich a k čemu ne. Jsi teoretik, výlohista... olizovač výloh... tak se podle toho tady laskavě chovej... když už tedy neumíš být alespoň slušnej :no: P.S. Kdybych byl v tvém postavení... jen čtu... a pokorně občas napíšu něco k autu svejch snů, tuším že to bude v tvém případě Fabia II. Dobrá kára :yes:
13. 8. 2006 23:54
Re: chytrej jak radio
Souhlas... nějak mu to dnes nešlo... Moc to ze sebe tlačí, proto ta absence humoru. Dobrou noc.