Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes třídy C v roce 2007

Tomáš Votruba
Diskuze (46)
Současný Mercedes třídy C má pomalu odslouženo, ve Stuttgartu se už dlouhou dobu testuje jeho nástupce, který poprvé otevře oči na ženevském autosalonu v roce 2007.

Současný Mercedes třídy C má pomalu odslouženo, ve Stuttgartu už se testuje jeho nástupce, který poprvé otevře oči na ženevském autosalonu v roce 2007. První prototypy vozu už byly zachyceny na silnici. Už nyní víme, že kombi se představí o půl roku později, tedy na podzim 2007. Dočkají se i příznivci řady CLK kupé, na druhou stranu se už nepočítá s krátkým Sportcoupé.

Nová céčko bude mít mnohem víc společných prvků s větší E-klasse, než tomu bylo u předchůdce. Vůz by měl být ostřejší, s dynamickým designem a více sportovním zaměřením. Na této adrese najdete možnou podobu vozu. V seznamu výbavy bude bohužel chybět vzduchové pérování Airmatic, které známe z větších Mercedesů. Na druhou stranu můžeme očekávat ovládací systém á la iDrive z nového Mercedesu třídy S.

Co se týče pohonných jednotek, jejich paleta bude začínat u čtyřválcového motoru 1.8 s přímým vstřikem paliva o výkonových variantách 150 - 190 koní. Šestiválce 2.5 a 3.5 litru budou mít výkon v rozmezí 210 až 270 koní. Pod kapotou nejsilnější verze AMG bude osmiválec 5.4 litru s výkonem okolo 400 koní. Samozřejmostí je i špičkový třílitrový dieselový šestiválec 320 CDI, nebo příplatkový pohon všech kol 4Matic. Milovníci značky Mercedes se mají na co těšit, do střední třídy vtrhne nový čerstvý vítr.

Tomáš Votruba
Diskuze (46)