Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Skyline: Silueta podvanácté

Ladislav Čermák
Diskuze (14)
Nissan Skyline již podvanácté přichází ohromovoat japonské i americké zákazníky

Japonský výrobce se pochlubil zcela novou, již dvanáctou generací sportovně laděného luxusního modelu Skyline, jehož předchůdci jsou držiteli několika rychlostních rekordů. Nováček přichází s obdobnou koncepcí jako předchozí model V35, tedy klasická koncepce a vpředu podélně uložené vidlicové šestiválce. Jen zlehka se pracovalo také s křivkami - nejvýraznější změnou je pozměněný tvar předních světlometů a masky, zbytek vozu se přeformoval spíše nenápadně. Dynamičtější dojem by mělo zaručit celkové snížení a rozšíření, v obou případech o 20 mm. Sportovní verze dostanou jako obvykle speciální přední nárazník a prahové nástavce.

Skyline, který Amerika zná jako Infiniti G35, nabízí sedm barev, z toho tři zcela nové - modrou Stratosphere, stříbrnou Blade a červenou Crimson. Interiér potom lze volit v pěti barevných kombinacích. Samozřejmostí jsou vybrané materiály, doplněné hliníkovým dekorem ve stylu japonského rýžového papíru Washi, zaměnitelným za ozdobné panely z pravého, vysoce kvalitního dřeva bubinga. Sedadla jsou o 27 mm níže a jejich nový tvar slibuje dlouhé cesty bez únavy. Prostor na zadních sedačkách patří ke špičce v rámci třídy.

Podvozek dostal revoluční novinku - aktivní řízení všech čtyř kol, závislé na rychlosti jízdy a momentálních provozních podmínkách. Je k dispozici za příplatek ke sportovním modifikacím. Standardní 17" vystřídají v případě sportovních modifikací osmnáctky s rozdílnými rozměry předních a zadních pneumatik. Skyline spočívá na koncernové platformě FR-L, kterou konstruktéři vyladili k co nejlepšímu kompromisu mezi sportovním chováním a komfortem. O pohon se starají dva šestiválce - menší dvaapůllitr VQ25HR poskytuje 165 kW (225 k) a 268 Nm, třiapůllitr pak 232 kW (315 k) a 365 Nm - standardně spojené s pětistupňovou, dvoumódovou samočinnou převodovkou, u sportovních modelůý SP a P s možností řadit motýlky na sloupku řízení.

Ladislav Čermák
Diskuze (14)
23. 11. 2006 00:26
Infinity
Zase tenhle error..