Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra představuje svůj multimediální systém (+video)

Jan Mička
Diskuze (2)
Vozy nižší střední třídy dnes nabízejí elektronické vychytávky na úrovni luxusního segmentu. Nový Opel Astra se rozhodně nenechá zahanbit.

Nová generace Opelu Astra (K) nám těsně před světovou premiérou na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem odhalila zase něco navíc. V tuto chvíli víme, jak jezdí předprodukční verze, známe pár technických detailů, a dokonce i to, že má mít nejlepší sedadla ve své třídě a nízký součinitel odporu vzduchu. Do popředí se ale stále více dostávají nové možnosti konektivity, které se u Astry zdají být na hodně vysoké úrovni.

V prvé řadě se bavíme o systému Opel OnStar, který má Astra nabízet od samého začátku na třinácti vybraných trzích (v Česku bude později). Jedná se o asistenční systém, který je nepřetržitě připraven pomoci řidiči v různých situacích. Opel razí teorii, že s OnStar bude jízda bezpečnější, protože stačí zmáčknout jediné tlačítko a okamžitě máte spojení s asistenčním centrem. Po nehodě se spojení navazuje automaticky. Prostřednictvím OnStar aplikace pro chytré telefony lze registrovat data o vozidle nebo jej vyhledat v případě, že jej někdo ukradne.

K Opel OnStar se váže wi-fi hotspot pro vysokorychlostní internet (na začátku pouze pro německý, nizozemský a britský trh, další se přidají později) ke kterému lze připojit až sedm zařízení. Toto řešení známe především z luxusních vozů, k internetu se už ale propíjíte například i ve Škodě Superb (bez nutnosti využití dat mobilního telefonu).

Nová Astra bude nabízena se dvěma novými multimediálními systémy IntelliLink s navigací. Levnější R 4.0 IntelliLink nabídne kompatibilitu s Apple CarPlay a Android Auto, o level vyšší Navi 900 IntelliLink však bude „zeleným panáčkem“ (Android) komunikovat až v příštím roce. Uživatelské rozhraní je nicméně velmi jednoduché – stačí pouze připojit mobilní telefon přes USB kabel a systém okamžitě načte jeho data.

Jan Mička
Diskuze (2)
4. 2. 2018 02:09
Apple??
Zdá se mi to, nebo tam použili apple carplay? Nevím, mě se tato autorádia s androidem: [odkaz] zdají mnohem lepší...
Avatar - Aoyagi
22. 8. 2015 12:52
Hezké
Ale OnStar není žádná novinka. Jsen jsem myslel, že je to služba dostupná snad jen v severní Americe a Číně.