Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Range Rover Sport zachycen nemaskovaný na špionážních snímcích

Michal Fokt
Diskuze (23)
Těsně před premiéru na autosalonu v New Yorku se náhodně povedlo vyfotografovat nemaskovanou novinku automobilky Land Rover.

Land Rover potvrdil debut modelu Range Rover Sport na New York Auto Show, která začíná koncem března, někomu pohotovému se ale auto podařilo nafotit v jakémsi podivném servisu. Špionážní snímky ukazují, že designéři chtěli využít popularity modelu Range Rover Evoque a současně se do jisté míry snažili zachovat noblesu a majestátnost Range Roveru, od něhož byla dosavadní verze téměř k nerozeznání.

Výsledkem je to, že nyní už Range Rover Sport zcela jistě odlišíte na první pohled, má vlastní identitu a individuální pojetí jednotlivých prvků designu, byť jejich designový základ je shodný s Range Roverem, respektive Evoquem. Charakterizovat jej bude skromnější maska chladiče, než má Range Rover, zaoblenější světlomety, menší prosklená boční plocha a zejména specifický design zadních svítilen.

Možná jsem stará konzerva, ale předchozí se mi jako lehce scvrklý Range zamlouval více, nedělejme však předčasné závěry a počkejme si raději na 26. březen, kdy proběhne výstavní premiéra, pokud tedy Britové (nebo někdo jiný) neuvolní fotky dříve.

Michal Fokt
Diskuze (23)
18. 3. 2013 08:30
Re: Range Rover Sport
on ale ten rozdíl není zas tak obrovský.

RR - 190 PS/tuna
O2 RS - 143 PS/tuna

Nesmíš zapomínat, že RR váží jako 2 civilní auta, takže těch 500 koní má s čím hejbat. Není to zas tak extra silný auto. S přihlédnutím k hmotnosti je to jako normální auto s 250 koňma.

Velká hmotnost je pak dost na závadu v zatáčkách, kde si myslím by RS mohla mít navrch. Setrvačnost neošálíš velkým výkonem. No můžeme tady teoretizovat, ale stejně se pravdy nedoberem. Docela by mě ten souboj, ale zajímal. ;-)
18. 3. 2013 08:24
Re: Range Rover Sport
proboha co dělá na čele tý tabulky Trabant? 8-s
16. 3. 2013 03:08
Re: Range Rover Sport
Fyziku neoklameš, ale salámy a aktivní stabilizátory udělají svoje. A Octavia RS není žádné ostré náčiní, pouze rychlý liftback/ kombi.
15. 3. 2013 17:12
Re: Parádny!
Vypadá to jak Evoque v longu pro čínský trh >:-[]
15. 3. 2013 16:46
Re: Range Rover Sport
No překvapivě... čím víc bude zatáček, tím to bude mít těžší, to je fakt, ale ten obrovský výkonový rozdíl se někde prostě musí projevit.